Graag stellen wij u voor aan Roland Hintzen, re-integratiecoach van Alert. Roland is dit jaar 20 jaar in dienst binnen Alert en begeleid mensen in het kader van ziektewettrajecten (spoort 2 trajecten).
Sinds vele jaren ben ik werkzaam bij Alert als re-integratiecoach. Daarbij begeleid ik mensen in het kader van hun ziektewettraject bij een werkgever, zogenaamde spoor 2 re-integratie. Tevens ben ik actief betrokken bij re-integratie van mensen die een uitkering van het UWV ontvangen, in het kader van ziektewet of WIA.
Als kind kreeg ik te maken met de ziekte van Crohn. Dat was in 1973, eind van dat jaar kwam ik in het ziekenhuis terecht, al met al heb ik daar toen zo’n zes maanden ‘mogen doorbrengen’. De diagnose was duidelijk, wat dat voor mezelf zou gaan betekenen was nog niet helder. Er was nog niet zoiets als internet om zaken gemakkelijk op te zoeken.
Terugkijkend, ik ben inmiddels 60 jaar, is het toch vaak een moeizame weg gebleken. Qua opleiding, af en toe heb ik deze moeten onderbreken. Qua werk, regelmatig viel ik (zeker in de beginjaren) uit door die rotziekte. Maar uiteindelijk, ook via een sterk doorzettingsvermogen, toch mijn weg gevonden op de arbeidsmarkt. Onder meer door zes jaar lang een avondstudie te volgen, dit in combinatie met een full-time baan. Ik zeg wel eens: ‘Dat heeft me een HBO diploma opgeleverd en 60 centimeter darm gekost’.
In 2002 ben ik begonnen bij Alert, na overigens ook al eerder in de re-integratiebranche gewekt te hebben. Ons eerste grote project was een samenwerking met de patiëntenvereniging CCUVN en het Academisch ziekenhuis Maastricht om mensen met IBD, de verzamelnaam waar ook de ziekte van Crohn onder valt, te begeleiden bij hun re-integratie.
Als ervaringsdeskundige weet ik wat mensen doormaken en kan ik de problemen die door iemand ervaren worden, goed plaatsen. Medicatie op dit gebied heeft geen geheimen voor mij, onderzoeken die van toepassing zijn ken ik maar al te goed. Problemen die de ziekte met zich mee kan brengen, heb ik veelal zelf aan den lijve ondervonden. Een arts zei ooit tegen mij: ,,Je moet, als je deze ziekte hebt, er rekening mee houden dat je problemen kunt krijgen van ‘kop tot kont’.” Ik moet de man gelijk geven helaas.
In de loop der jaren heb ik veel mensen met de ziekte van Corhn en ook colitis ulcerose begeleid naar werk. Omdat ik ervaring heb met darmproblematiek, kan ik goed inschatten wat mensen doormaken en waar ze in de praktijk tegen aanlopen. Qua belastbaarheid, qua onbegrip in hun privé- en werkomgeving etc.
Mijn werkgebied is met name Limburg en Zuid-Oost Brabant. Heeft u tijdens uw zoektocht naar werk ook te maken met onbegrip? Ervaart u problemen ten aanzien van het behoud cq. het verkrijgen van een baan als gevolg van IBD? Weet u niet goed hoe het verder moet om zaken op het gebied van re-integratie aan te pakken? Wellicht kan ik als ervaringsdeskundige u ondersteunen.
Dan plannen we een vrijblijvend oriënterend gesprek en kan ik, vanuit uw vraagstelling, met u afstemmen wat ik voor u kan betekenen.
Roland Hintzen
06 – 215 50 264
r.hintzen@alerthr.com
Als werkgever heb je onbewust meer invloed op het welzijn van je werknemers dan je wellicht verwacht. Ontspannen en gelukkige werknemers zijn erg belangrijk...
Vandaag hebben we smakelijke insight voor jou! Onderzoek vindt steeds meer bewijs hoe voeding en onze mentale gezondheid met elkaar verbonden zijn. Zoals het...
We spreken vaak over werkgeluk als een bijkomstigheid die slechts enkele geluksvogels kunnen ervaren. Maar in werkelijkheid is werkgeluk veel belangrijker; het is een...