De werkplek van Paul Sintzen

Graag stellen wij je voor aan Paul Sintzen. Paul is via Alert werkzaam als belader bij SUEZ Maastricht. Toen Paul op zoek was naar een nieuwe uitdaging, liep hij bij Alert binnen om zich te laten inschrijven. “Ik werd op een persoonlijke wijze benaderd en ingeschreven in het systeem en ze vertelden me dat ze op zoek gingen naar een passende uitdaging”. Na enige tijd was het zover en kon Paul tijdelijk aan de slag als belader bij SUEZ Maastricht. Dit beviel hem erg goed en toen hij werd gebeld met de vraag of hij vaker voor Suez wilde werken, twijfelde hij dan ook geen moment. Inmiddels werkt hij hier anderhalf jaar als belader.

Tot op de dag van vandaag bevallen de werkzaamheden en de collega’s hem erg goed: “Elke werkdag is anders vanwege de verschillende routes die gereden worden. Er wordt zoveel mogelijk in vaste teams gewerkt, dat is erg leuk. Je weet precies wat je aan elkaar hebt. Daarnaast is het werk zelf heel divers: de ene dag haal je afval op bij een winkel, de andere keer bij een slager. De mensen in Heerlen beginnen me ondertussen ook al te kennen”

Of Paul het anderen zou aanraden om als belader aan de slag te gaan? Volgens hem is er geen reden om niet te uit te proberen of het iets voor je is. “De beladers functie is een schoner beroep dan de meeste mensen denken aangezien je gedurende de werkdag werkkleding en handschoenen draagt. Je moet wel een vroege vogel zijn aangezien de werkdag vroeg in de ochtend al van start gaat.”

Al met al is Paul erg tevreden met zijn huidige baan en daarnaast ook met de bemiddeling van Alert: “Ik ben heel erg tevreden over Alert en de manier van werken. Het contact is erg persoonlijk, dit komt bijvoorbeeld tot uiting in de felicitatie die ik ontvang met mijn verjaardag. Wanneer je onverhoopt niet kunt werken, zoeken ze naar vervanging en proberen ze het op te lossen. Kortom, wanneer er iets is, kun je altijd bij ze terecht.”

Toekomst

Over de invulling van de komende jaren heeft Luc al een duidelijk idee. Momenteel volgt hij een opleiding op MBO-2 niveau, in de toekomst zou hij graag een MBO-3 opleiding willen volgen met als doel uiteindelijk de rol van logistiek leidinggevende te kunnen vervullen.  Het volgen van een BBL-opleiding zou hij iedereen dan ook willen aanraden. “Het grootste voordeel is dat je geen studieschuld hebt. Je leert en verdient geld zodat je in het weekend leuke dingen kunt doen. Ik ben heel blij dat ik deze stap gezet heb. Daarnaast ben ik heel dankbaar dat ik deze kans van Alert heb gekregen want zonder hun was dit niet mogelijk geweest!”