geef ons jouw uitdaging, get in touch!

outplacement: een investering in een succesvolle transitie

Een reorganisatie van een organisatie of het tekenen van een vaststellingsovereenkomst kan een ingrijpende gebeurtenis zijn voor werknemers. Outplacement biedt werknemers de kans om nieuwe mogelijkheden te verkennen en passend werk te vinden. Als werkgever kun je ervoor kiezen middels een outplacementtraject de werknemer te begeleiden in dit proces, met als doel een succesvolle transitie naar een nieuwe baan te realiseren. Ontdek wat outplacement inhoudt, wat de voordelen zijn en hoe Alert je kan ondersteunen op het gebied van outplacement voor je werknemers.

Bij Alert hebben we een team van ervaren consulenten die jouw werknemers kunnen begeleiden. Onze consulenten hebben jarenlange ervaring en expertise in verschillende sectoren en kunnen trajecten aanbieden die passen bij de behoeften van jouw organisatie.

Klaar voor Happy.Work.Life?

1. Plan een kennismakingsgesprek
2. Zet een case uit via ons
3. Ervaar het verschil

Our partners

wat is outplacement?

Outplacement is veelal onderdeel van een sociaal plan bij een reorganisatie of een vaststellingsovereenkomst. Als werkgever heb je in deze situatie de mogelijkheid om gebruik te maken van externe ondersteuning. Het doel van outplacement is om de werknemer te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe, passende baan. Dit proces wordt vaak begeleid door een outplacementbureau, zoals Alert.

de voordelen van outplacement voor werkgevers

Outplacement biedt zowel voordelen voor de werknemer als voor de werkgever. Voor de werkgever betekent het een verantwoorde en zorgvuldige manier om gewenste uitstroom te realiseren. Wat kan leiden tot kostenbesparing en een verhoogde kans op een duurzame uitplaatsing voor de werknemer. Bovendien kan outplacement bijdragen aan een positieve bedrijfscultuur, het behoud van goede relaties met de oud-werknemers en het versterken van je werkgeversmerk.

Een afbeelding van een lachende vrouw ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk.
Diana Waltmans Wijnen

De loopbaanscan bij Alert geeft je inzicht. Dat werkt echt verhelderend als je bv niet scherp hebt wat gezond is voor je op een werkvloer. Of als je, zoals ik, al erg lang bij een zelfde werkgever werkt en je je al tijden niet meer hebt hoeven af te vragen welke talenten je eigenlijk hebt en welke je niet benut op je huidige baan. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan je vragen bij Alert.

(afbeelding ter illustratie)
Een afbeelding van een lachende vrouw ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk. Ze draagt een bril en zwart pak.
Jenny Sunday

Great company to work with! I highly value the professionalism and positivity from their consultant Alert when working together with them. The constructive career counselling from Alert brings me a comprehensive and overall self-outlook. Highly recommended!

(afbeelding ter illustratie)
Een afbeelding van een lachende man ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk.
Gerard Hennemann

Bij Alert-HR gekomen via mijn oude werkgever. Er werd op een fijne manier met mij omgegaan en geluisterd naar wat ik wilde gaan doen. Trainingen om weer terug in de arbeidsmarkt te komen, zijn onderdelen van het dienstenpakket dat mij werd aangeboden. Informatie en hulp werd meer dan voldoende geboden. Hartelijk dank Alert!

(afbeelding ter illustratie)
Ook een afbeelding van een lachende vrouw ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk. Ze heeft een pen in haar hand en kijkt weg van de camera.
Jessie Salden

Alert heeft me goed geholpen met het maken van de juiste studiekeuze. Een consulent heeft me erg goed geholpen met mijn kwaliteiten waardoor ik de juiste keuze kon maken. Bedankt Alert!

(afbeelding ter illustratie)
Een afbeelding van een lachende man ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk. Deze jonge man heeft zijn handen achter zijn hoofd.
Max Wolters

Ik ben zeer tevreden over de professionele en persoonlijke begeleiding. Alert heeft veel aandacht besteed aan het in kaart brengen van mijn persoonlijkheid en wensen. Aanbeveling voor Alert!

(afbeelding ter illustratie)

hoe alert werkgevers kan helpen tijdens outplacementtrajecten

Alert biedt deskundige begeleiding tijdens het outplacementtraject voor je werknemers. Dit begint met een persoonlijk intakegesprek met de werknemer waarin verleden, heden en toekomstverwachtingen op gebied van leven, leren en werken in kaart worden gebracht. De uitkomst van het intakegesprek is een advies met eventuele vervolgstappen. Dit advies wordt vastgelegd in een trajectplan, met als doel om de werknemer optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Tijdens het outplacementtraject krijgen werknemers ondersteuning bij het opstellen van een professioneel cv en sollicitatiebrief, het oefenen van sollicitatiegesprekken en het uitbreiden van hun netwerk. Er worden verschillende contactmomenten ingepland met de werknemer, zowel individueel als groepsgewijs. Alert maakt hierbij gebruik van een breed scala aan tools zoals de loopbaanscan, biografische opdrachten en loopbaananalyses. Door het volgen van een outplacementtraject krijgt de werknemer een groter zelfinzicht en meer bewustzijn over diens eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Dit maakt de vervolgstap binnen diens loopbaan op de arbeidsmarkt gemakkelijker en vergroot de kans op een succesvolle uitplaatsing.

Alert ondersteund en begeleidt de werknemer ook bij het daadwerkelijke sollicitatieproces door middel van jobhunting. Een voordeel van samenwerken met Alert is de aanvullende inzet van de vacaturedatabase en het netwerk van onze eigen uitzend afdeling. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan nazorg, om een duurzame uitplaatsing te realiseren naar de nieuwe werkomgeving en om werknemers te helpen eventuele uitdagingen in hun nieuwe baan aan te gaan.

plan een kennismaking

de kosten en de duur van outplacementtrajecten

De kosten en de duur van een outplacementtraject zijn gebaseerd op de situatie van de werknemer. Een outplacementtraject heeft het doel om de werknemer zo goed mogelijk te begeleiden naar een nieuwe, passende baan. Als werkgever kan investeren in outplacement zich uiteindelijk terugbetalen in de vorm van een positieve bedrijfscultuur, kostenbesparing door gewenste uitstroom en het preventief voorkomen van eventueel ziekteverzuim.

de rol van de werkgever tijdens outplacement

Als werkgever speel je een belangrijke rol tijdens het outplacementtraject. Je zorgt ervoor dat werknemers op de hoogte zijn van de mogelijkheid tot outplacement en je faciliteert de samenwerking met het outplacementbureau. Daarnaast is het belangrijk om open en eerlijk te communiceren met werknemers over de situatie en de verwachtingen tijdens het traject.

alert's succesverhalen: outplacementtrajecten

Alert heeft met outplacement talloze mensen geholpen om succesvol een nieuwe baan te vinden en hun carrière een nieuwe impuls te geven. Wij horen van werknemers die een outplacementtraject bij Alert doorlopen hebben dat ze hierdoor beter in staat zijn om hun vaardigheden en talenten te identificeren, hun netwerk uit te breiden en gericht te zoeken naar passende vacatures. Dit leidt vaak tot een snelle en soepele overgang naar een nieuwe baan.

Alert is trots op de succesverhalen en referenties van werknemers die dankzij onze begeleiding een nieuwe, passende baan hebben gevonden. Deze verhalen onderstrepen het belang van investeren in outplacement en de positieve impact die het kan hebben op zowel de werknemer als de werkgever.

neem contact op met outplacementbureau Alert

Het verliezen van een baan kan moeilijk zijn, maar met de juiste begeleiding en ondersteuning kan outplacement een positieve en hoopvolle ervaring zijn. Door te kiezen voor Alert, kies je voor een betrokken en professionele partner die je werknemers helpt om hun carrière opnieuw vorm te geven en hen voor te bereiden op een succesvolle toekomst op de arbeidsmarkt.

Wil jij als werkgever outplacement aanbieden met de deskundige begeleiding van Alert? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij het begeleiden van je werknemers gedurende het gehele traject, van de intake tot en met het starten op hun nieuwe werkplek. Samen met jou en je werknemers zorgen we voor een succesvolle samenwerking en een prettige werkomgeving waarin talenten optimaal kunnen worden ingezet. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij je kunnen helpen bij het faciliteren van outplacement en het realiseren van een succesvolle en gelukkige toekomst voor je organisatie en werknemer.

get in touch