Kennissessie: talent in balans

Als HR business partner, vinden wij het belangrijk om kennis en expertise te delen. Niet alleen hebben wij onze eigen experts in dienst op de verschillende HR vakgebieden, ook bieden we graag een platform voor onze klanten, mogelijke prospects en geïnteresseerden om bij elkaar te komen en kennis onderling uit te wisselen.

In februari was er naast onze reguliere kennissessie over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, ook een specifieke kennissessie over ‘talent in balans’ binnen de zorg. Een op de zorg toegespitste bijeenkomst over de huidige HR uitdagingen en best practices om hiermee om te gaan. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt, de voortdurende vergrijzing van onze bevolking en de aanhoudende coronapandemie is de druk op de zorgsector hoog. Moeilijk om uit de waan van de dag te stappen, maar des te belangrijker om dat dan net wel te doen.

We verwelkomden HR professionals van SGL en Adelante met een heerlijk ontbijt op ons hoofdkantoor in Sittard. De morgen hebben we besteed aan samen sparren en best practices delen over verzuim, verloop van personeel, beheersing van de werkdruk en de complexiteit van patiënt/bewoner problematieken.

Persoonlijk samenkomen en spreken over thema’s die ons bezighouden is belangrijk en wordt als positief ervaren. Tijd vrijmaken om met andere HR professionals samen te komen,  elkaar te leren kennen, te delen, andere perspectieven te horen en ervaren, maakt het ontzettend leuk om ook van elkaar te kunnen leren.

Vanuit de ervaringen en feedback die wij krijgen vanuit de arbeidsmarkt, zien we dat strategisch HR en preventie van verzuim een positief verschil kan maken binnen alle sectoren. We willen dan ook graag geïnteresseerden uitnodigen voor onze volgende kennissessie die dat als thema zal hebben. HR professionals van alle sectoren, bedrijven en organisaties zijn welkom om aan te sluiten en mee te doen.

 

De volgende sessies staan gepland voor de maand mei; op dinsdag 17 mei en donderdag 19 mei. Wil jij daar graag bij zijn? Meld je dan zo snel mogelijk aan, want vol=vol!