samen re-integreren, get in touch!

re-integratie bij ziekte: vind passend werk met de juiste ondersteuning

In Nederland zijn er veel mensen die te maken krijgen met ziekte en daardoor tijdelijk niet kunnen werken. Het proces van re-integratie bij ziekte kan uitdagend zijn, maar met de juiste ondersteuning en begeleiding is het mogelijk om weer aan het werk te gaan op jouw tempo. Wij van Alert staan klaar om je te helpen bij het vinden van passend werk dat rekening houdt met jouw situatie en behoeften.

Samen met ons re-integreren op jouw tempo?

1. Doorloop de stappen
2. Maak kennis met Alert
3. Happy.Work.Life

Our partners

wat houdt re-integratie bij ziekte in?

Re-integratie bij ziekte is het proces waarbij een werknemer die ziek is geweest, geleidelijk weer terugkeert naar het arbeidsproces. Dit kan bij de eigen werkgever of bij een nieuwe werkgever zijn. Het doel van re-integratie is om werknemers weer aan het werk te helpen op een manier die past bij hun gezondheid, mogelijkheden en wensen.

ondersteuning bij re-integratie na ziekte

Het zoeken naar passend werk tijdens je re-integratie kan een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er organisaties zoals Alert die je hierbij kunnen helpen. Samen met jou kijken we naar de beste opties en houden we rekening met jouw gezondheid, mogelijkheden en wensen.

wat kun je verwachten tijdens je re-integratie bij een werkgever?

Alert helpt werkgevers bij het selecteren van de juiste kandidaat en het inrichten van de werkplek, rekening houdend met jouw situatie. Dit kan betekenen dat er flexibele werktijden worden aangeboden, aanpassingen op de werkvloer worden gedaan, of dat je extra begeleiding krijgt. Wij zorgen ervoor dat jij je snel thuis voelt en jouw talenten optimaal kunt inzetten.

aanpassingen op de werkvloer tijdens re-integratie bij ziekte

Tijdens je re-integratie bij een werkgever kan het zijn dat er aanpassingen nodig zijn op de werkvloer om je optimaal te ondersteunen. Dit kan variëren van flexibele werktijden, aangepaste werkplekken, tot extra begeleiding. Werkgevers zijn vaak bereid om deze aanpassingen te doen en kunnen hierbij ondersteuning krijgen van het UWV en Alert.

Diana Waltmans Wijnen

De loopbaanscan bij Alert geeft je inzicht. Dat werkt echt verhelderend als je bv niet scherp hebt wat gezond is voor je op een werkvloer. Of als je, zoals ik, al erg lang bij een zelfde werkgever werkt en je je al tijden niet meer hebt hoeven af te vragen welke talenten je eigenlijk hebt en welke je niet benut op je huidige baan. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan je vragen bij Alert.

(afbeelding ter illustratie)
Jenny Sunday

Great company to work with! I highly value the professionalism and positivity from their consultant Martine Vlendré when working together with her. The constructive career counselling from Alert brings me a comprehensive and overall self-outlook. Highly recommended!

(afbeelding ter illustratie)
Gerard Hennemann

Bij Alert-HR gekomen via mijn oude werkgever. Er werd op een fijne manier met mij omgegaan en geluisterd naar wat ik wilde gaan doen. Trainingen om weer terug in de arbeidsmarkt te komen, zijn onderdelen van het dienstenpakket dat mij werd aangeboden. Informatie en hulp werd meer dan voldoende geboden. Hartelijk dank Martine!

(afbeelding ter illustratie)
Jessie Salden

Martine heeft me goed geholpen met het maken van de juiste studiekeuze. Ze heeft me erg goed geholpen met mijn kwaliteiten waardoor ik de juiste keuze kon maken. Bedankt Martine!

(afbeelding ter illustratie)
Max Wolters

Ik ben zeer tevreden over de professionele en persoonlijke begeleiding. Martine heeft veel aandacht besteed aan het in kaart brengen van mijn persoonlijkheid en wensen. Aanbeveling voor Alert en Martine.

(afbeelding ter illustratie)

voordelen van re-integratie na ziekte

Er zijn voordelen voor zowel jou als jouw werkgever wanneer je na ziekte weer aan het werk gaat. Je werkgever kan bijvoorbeeld aanspraak maken op de no-riskpolis van het UWV, waardoor zij minder financieel risico lopen bij ziekteverzuim. Daarnaast kunnen jullie beide gebruikmaken van de expertise en begeleiding van Alert om jou te ondersteunen bij het re-integreren in de werkomgeving.

plan een gesprek

wat gebeurt er als je tijdens je re-integratie bij ziekte opnieuw ziek wordt?

Mocht je tijdens je re-integratie bij ziekte opnieuw ziek worden, dan kan jouw werkgever een beroep doen op de no-riskpolis van het UWV. Hierdoor wordt het grootste gedeelte van de loonkosten tijdens je ziekte vergoed. Dit biedt financiële zekerheid voor zowel jou als je werkgever en vergroot de kans op een succesvolle en langdurige arbeidsrelatie.

alert helpt jou graag bij het vinden van passend werk na ziekte

Het kan een uitdaging zijn om passend werk te vinden tijdens je re-integratie na ziekte, maar Alert is er om je hierbij te helpen. Niet alleen ondersteunen wij jou, maar ook jouw toekomstige werkgever en collega’s kunnen rekenen op onze deskundige begeleiding. Wij hebben specialisten in dienst die zorgen voor optimale begeleiding en samen met jou en de werkgever bekijken wat mogelijk is binnen de organisatie en welke aanpassingen eventueel nodig zijn.

Zo zorgen wij ervoor dat ook werknemers die te maken hebben gehad met ziekte een prettige werkomgeving ervaren en hun talenten optimaal kunnen benutten. Met de hulp van Alert kun je bijdragen aan het succes van jouw toekomstige werkgever, ondanks je eerdere gezondheidsproblemen.

neem contact op met Alert voor begeleiding en ondersteuning

Werknemers die te maken hebben gehad met ziekte vormen een waardevolle groep binnen de arbeidsmarkt. Hoewel het zoeken naar werk voor hen soms uitdagend kan zijn, zijn er diverse regelingen en ondersteuningsmogelijkheden beschikbaar om hen te helpen bij het vinden van passend werk. Werkgevers en re-integratiebureaus, zoals Alert, spelen een belangrijke rol in het verbinden van deze werknemers met geschikte vacatures en het creëren van een inclusieve werkomgeving. Aanpassingen op de werkvloer, begeleiding en re-integratie zijn essentieel om deze werknemers te ondersteunen en de kansen op een succesvolle en langdurige arbeidsrelatie te vergroten.

Ben je klaar om aan de slag te gaan na ziekte en wil je gebruikmaken van de expertise en begeleiding van Alert? Neem dan contact met ons op. Wij helpen jou graag bij het vinden van een passende baan en ondersteunen je in het gehele proces, van sollicitatie tot integratie in je nieuwe werkomgeving. Samen met jou en jouw toekomstige werkgever zorgen wij voor een succesvolle samenwerking en een prettige werkomgeving waarin je jouw talenten optimaal kunt inzetten.

get in touch