ervaar het verschil, get in touch!

op zoek naar een re-integratiebureau? kies alert!

Een Happy.Work.Life balance ontdekken begint met re-integreren via Alert. Als werkgever wil je het beste voor jouw werknemers, ook als het gaat om re-integratie na ziekte of juist de preventie hiervan. Alert is hét re-integratiebureau voor werkgevers die hun werknemers de beste begeleiding willen bieden.

Klaar voor Happy.Work.Life?

1. Plan een kennismakingsgesprek
2. Zet een case uit bij ons
3. Ervaar het verschil

Our partners

wie is alert?

Alert is een re-integratiebureau dat gespecialiseerd is in preventiemanagement en het begeleiden van werknemers tijdens het re-integratieproces. Wil je inzetten op preventie, ontwikkeling en begeleiding van je werknemers of ga je aan de slag met de re-integratie van je langdurig zieke werknemer? Wat het preventie- of re-integratie vraagstuk ook is, onze consulenten kunnen jouw organisatie hiermee helpen.

onze persoonlijke aanpak

Wij werken volgens een persoonlijke en resultaatgerichte aanpak. Onze begeleiding start met het verkennen van het vraagstuk en de mogelijkheden van de werknemer. Samen met de werknemer stellen wij een re-integratieplan op dat aansluit bij diens persoonlijke situatie en mogelijkheden, om vervolgens de vertaalslag te maken naar de doelstelling.

Bij Alert staat een actieve aanpak altijd centraal. Naast individuele begeleiding vinden wij het belangrijk om in te zetten op groepsactiviteiten. Alert biedt specifieke trainingen aan afgestemd op de doelen binnen het traject. Daarnaast organiseert Alert jobcenters waar werknemers elkaars ervaringen kunnen delen, vacatures vanuit onze eigen uitzend afdeling gedeeld worden en concrete acties worden uitgezet. Onze re-integratie consulenten bieden begeleiding en advies gedurende het hele traject en zorgen voor een goede communicatie tussen werkgever, werknemer en andere betrokken partijen.

Diana Waltmans Wijnen

De loopbaanscan bij Alert geeft je inzicht. Dat werkt echt verhelderend als je bv niet scherp hebt wat gezond is voor je op een werkvloer. Of als je, zoals ik, al erg lang bij een zelfde werkgever werkt en je je al tijden niet meer hebt hoeven af te vragen welke talenten je eigenlijk hebt en welke je niet benut op je huidige baan. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan je vragen bij Alert.

(afbeelding ter illustratie)
Jenny Sunday

Great company to work with! I highly value the professionalism and positivity from their consultant Alert when working together with them. The constructive career counselling from Alert brings me a comprehensive and overall self-outlook. Highly recommended!

(afbeelding ter illustratie)
Gerard Hennemann

Bij Alert-HR gekomen via mijn oude werkgever. Er werd op een fijne manier met mij omgegaan en geluisterd naar wat ik wilde gaan doen. Trainingen om weer terug in de arbeidsmarkt te komen, zijn onderdelen van het dienstenpakket dat mij werd aangeboden. Informatie en hulp werd meer dan voldoende geboden. Hartelijk dank Alert!

(afbeelding ter illustratie)
Jessie Salden

Alert heeft me goed geholpen met het maken van de juiste studiekeuze. Een consulent heeft me erg goed geholpen met mijn kwaliteiten waardoor ik de juiste keuze kon maken. Bedankt Alert!

(afbeelding ter illustratie)
Max Wolters

Ik ben zeer tevreden over de professionele en persoonlijke begeleiding. Alert heeft veel aandacht besteed aan het in kaart brengen van mijn persoonlijkheid en wensen. Aanbeveling voor Alert!

(afbeelding ter illustratie)

onze dienstverlening als re-integratiebureau

Bij Alert kun je terecht voor verschillende diensten op het gebied van re-integratie, waaronder:

activering

werkfit (uwv)
Door middel van begeleiding en trainingen een cliënt met UWV-uitkering ‘Werkfit’ maken.

modulaire dienstverlening (uwv)
Modulaire dienstverlening bestaat uit:

  • Participatie interventie met als doel activeren, leiding nemen en deelnemen aan een sociaal netwerk buitenshuis.
  • Bevorderen maatschappelijke deelname met als doel het vergroten van de fysieke en psychische weerbaarheid, in relatie tot werk.
  • Begeleiding bij scholing met als doel ondersteuning te bieden bij scholing die noodzakelijk is om aan het werk te gaan.

verzuim

spoor 2
Cliënt begeleiden naar andere een organisatie en andere functie. Alle stappen en dossier volgens wet- en regelgeving Wet Verbetering Poortwachter en de gestelde kaders van het UWV.

loopbaan begeleiding & job coaching
Met een externe ondersteunende coach situaties in kaart brengen, actie stappen bepalen en begeleiden in de uitvoer.

management training – talent in balans
Managers of supervisors die interesse hebben en zich graag willen ontwikkelen op het gebied van talent management, duurzame inzetbaarheid en communicatie met hun teams, schrijven zich in voor deze training. Onderdelen: verzuim, preventie en duurzame inzetbaarheid; persoonlijke talentontwikkeling; effectief communiceren; hoe nu verder in de praktijk?

plan een gesprek

preventie

inzetbaarheid en vitaliteitscan
Scan voor het in beeld brengen van gezondheid- en werkvermogen, competenties en scholingsvraagstukken.

happy.work.life route
Wanneer blijkt dat een werknemer een ander toekomstperspectief nodig gaat hebben en deze niet voor handen is binnen de huidige organisatie kan de Happy.Work.Life route ingezet worden om loopbaankansen buiten de huidige werkgever te ontdekken.

bedrijfs apk
Het analyseren, onderzoeken en geven van advies ten behoeve van inzetbaarheid, verhogen van productiviteit en efficiëntie.

loopbaan begeleiding & job coaching
Het tijdig herkennen van signalen en deze omzetten naar concrete actiepunten met als doel langdurig ziekteverzuim en ongewenst verloop te voorkomen.

uitstroom

loopbaan quick scan
Versnelde inhoudelijke coaching voor zelfstandige professionals met als doel hun arbeidsmarktbenadering marktconform aan te scherpen en hun kansen op het vinden van een nieuwe baan te vergroten.

outplacement
Een outplacementraject dient ter begeleiding van werknemers bij het vinden van een nieuwe baan na een vaststellingsovereenkomst of reorganisatie. Deze diensten kunnen variëren van advies en ondersteuning bij het opstellen van een sollicitatiestrategie, het geven van sollicitatietrainingen, jobhunting tot aan netwerkmogelijkheden.

spoor 3
Cliënt begeleiden naar andere organisatie en andere rol.

begeleiding naar werk (gemeentelijke overheid)
Cliënt begeleiden om actief de arbeidsmarkt te betreden en volledig uitkeringsvrij te geraken.

naar werk (UWV)
Begeleiding naar (gedeeltelijke) betaalde baan en (gedeeltelijk) uitkeringsvrij te geraken via groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken.

neem de eerste stap naar een succesvol re-integratie met alert!

Neem contact op met Alert om jouw vraagstuk te delen. Een van onze deskundige re-integratie consulenten neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen gelukkiger zijn wanneer ze plezier halen uit hun werk en andersom ook beter presteren op hun werk wanneer ze goed in hun vel zitten. Kort gezegd: people work better when they are happy. Met Alert als HR-business partner is de uitkomst een professioneel en actief re-integratieproces.

plan een kennismakingsgesprek