samen re-integreren, get in touch!

spoor 2 traject: nieuwe kansen en mogelijkheden na langdurig verzuim

Tijdens het re-integreren wordt er in eerste instantie altijd bekeken of er passende werkzaamheden voor je georganiseerd kunnen worden bij je huidige werkgever. Dit wordt spoor 1 genoemd. Wanneer re-integreren via spoor 1 niet mogelijk is, dan komt spoor 2 in beeld: re-integreren bij een nieuwe werkgever. Je huidige werkgever kan ervoor kiezen om begeleiding van spoor 2 uit te besteden aan een re-integratiebureau zoals Alert. Met de begeleiding en ondersteuning van Alert ontdek je nieuwe kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt, zodat je een passende baan vindt die aansluit bij jouw huidige capaciteiten en wensen.

Samen met ons re-integreren op jouw tempo?

1. Doorloop de stappen
2. Maak kennis met Alert
3. Happy.Work.Life

Diana Waltmans Wijnen

De loopbaanscan bij Alert geeft je inzicht. Dat werkt echt verhelderend als je bv niet scherp hebt wat gezond is voor je op een werkvloer. Of als je, zoals ik, al erg lang bij een zelfde werkgever werkt en je je al tijden niet meer hebt hoeven af te vragen welke talenten je eigenlijk hebt en welke je niet benut op je huidige baan. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan je vragen bij Alert.

(afbeelding ter illustratie)
Jenny Sunday

Great company to work with! I highly value the professionalism and positivity from their consultant when working together with her. The constructive career counselling from Alert brings me a comprehensive and overall self-outlook. Highly recommended!

(afbeelding ter illustratie)
Gerard Hennemann

Bij Alert-HR gekomen via mijn oude werkgever. Er werd op een fijne manier met mij omgegaan en geluisterd naar wat ik wilde gaan doen. Trainingen om weer terug in de arbeidsmarkt te komen, zijn onderdelen van het dienstenpakket dat mij werd aangeboden. Informatie en hulp werd meer dan voldoende geboden. Hartelijk dank Alert!

(afbeelding ter illustratie)
Jessie Salden

Alert heeft me goed geholpen met het maken van de juiste studiekeuze. Een consulent heeft me erg goed geholpen met mijn kwaliteiten waardoor ik de juiste keuze kon maken. Bedankt Alert!

(afbeelding ter illustratie)
Max Wolters

Ik ben zeer tevreden over de professionele en persoonlijke begeleiding. De consulenten hebben veel aandacht besteed aan het in kaart brengen van mijn persoonlijkheid en wensen. Aanbeveling voor Alert.

(afbeelding ter illustratie)

wat is een spoor 2 traject?

Een spoor 2 traject is een re-integratietraject dat ingezet wordt wanneer terugkeer naar je eigen functie bij je huidige werkgever niet mogelijk is. Dit traject is gericht op het vinden van een passende functie bij een andere werkgever. Gedurende het traject krijg je professionele begeleiding van Alert om je te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan die aansluit bij je huidige situatie.

persoonlijke begeleiding tijdens het spoor 2 traject

Bij Alert bieden we persoonlijke begeleiding tijdens het spoor 2 traject. Samen met de re-integratiecoach breng je jouw wensen, capaciteiten en beperkingen in kaart en ontwikkelen wij samen een actieplan om een passende baan te vinden. Onze deskundige re-integratieconsulenten besteden daarnaast aandacht aan mogelijke blokkades en belemmeringen, door deze samen met jou te bespreken en op te heffen. Bij Alert geloven wij dat we met een positieve blik op de toekomst, gecombineerd met onze actieve aanpak en begeleiding, jou de energie geven om met een actieve houding de arbeidsmarkt te betreden.

samenwerking met potentiële werkgevers

Tijdens het spoor 2 traject werken we samen met ons eigen netwerk van werkgevers vanuit de uitzendunit en externe werkgevers om een duurzame match te vinden. We begeleiden je bij het leggen van contact met werkgevers en helpen je bij het integreren in je nieuwe werkomgeving. Met onze hulp zorgen we ervoor dat je een succesvolle en duurzame samenwerking aangaat met een nieuwe werkgever die echt bij jou past.

alert helpt je bij het vinden van een passende baan

Na een periode van langdurige ziekte, lijkt de stap naar ‘werken’ moeilijk en erg ver weg, maar Alert is er om je hierbij te ondersteunen. We bieden deskundige begeleiding en ondersteuning tijdens je spoor 2 traject, zodat je met vertrouwen de arbeidsmarkt opnieuw betreedt. Verwachtingen van het spoor 2 traject worden bij de start van de samenwerking besproken, waarbij het nakomen van afspraken en respectvolle communicatie het uitganspunt is.

Onze re-integratieconsulenten motiveren jou om zelf alle nodige stappen te zetten. Dankzij deze aanpak ga je bij Alert weg met nieuwe of verbeterde vaardigheden, kennis en ervaring. Onze specialisten helpen je bij het ontdekken van je mogelijkheden en ondersteunen je bij elke stap in het proces.

Ben je klaar om een spoor 2 traject te starten en wil je gebruikmaken van de expertise en begeleiding van Alert? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij het vinden van een passende baan en begeleiden je tijdens het gehele re-integratieproces, van intake tot integratie in je nieuwe werkomgeving. Samen met jou en je toekomstige werkgever zorgen we voor een succesvolle samenwerking en een prettige werkomgeving waarin je jouw talenten optimaal kunt inzetten.

plan een gesprek

Our partners

de voordelen spoor 2 re-integratie met alert

Een spoor 2 re-integratietraject met Alert biedt tal van voordelen. Onze re-integratieconsulenten zorgen ervoor dat je herontdekt wat jouw passie is, welke factoren invloed hebben op je werkgeluk en helpen je met voorbereiden op je nieuwe baan. Daarnaast kun je rekenen op begeleiding tijdens het gehele traject. We stellen jouw wensen en capaciteiten centraal, zodat je een passende baan vindt die aansluit bij jouw unieke situatie.

een netwerk van potentiële werkgevers

Als onderdeel van het spoor 2 traject bij Alert krijg je toegang tot ons uitgebreide netwerk van potentiële werkgevers. We werken nauw samen met diverse bedrijven en organisaties vanuit onze eigen uitzend unit om je te helpen bij het vinden van een passende loopbaan. Hierdoor vergroot je jouw kansen op een succesvolle en duurzame plaatsing.

flexibiliteit en maatwerk

Bij Alert begrijpen we dat iedere situatie uniek is. Daarom bieden we flexibiliteit en maatwerk tijdens het spoor 2 traject. Onze re-integratieconsulenten stemmen de begeleiding af op jouw persoonlijke behoeften en wensen. Zo krijg je de ondersteuning die je nodig hebt om met vertrouwen je nieuwe baan tegemoet te gaan.

ondersteuning tijdens en na het traject

Onze begeleiding stopt niet zodra je een passende baan hebt gevonden. We blijven je ondersteunen tijdens je re-integratie in je nieuwe werkomgeving en zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt bij je nieuwe werkgever. Ook na de plaatsing zijn we er voor je om eventuele vragen te beantwoorden en je verder te helpen bij eventuele uitdagingen.

plan een gesprek

een effectief spoor 2 traject begint bij alert

Ben je klaar om een nieuwe start te maken? Wil je gebruik maken van de expertise en begeleiding van Alert tijdens je spoor 2 traject? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij het vinden van een passende baan en bieden je de ondersteuning die je nodig hebt om je nieuwe uitdaging met vertrouwen aan te gaan. Bij Alert vinden wij het belangrijk dat je goed in je vel zit op je werkplek en met plezier naar je werk gaat. Wij noemen dit Happy.Work.Life. Samen met jou en je toekomstige werkgever zorgen we voor een prettige werkomgeving waarin je jouw talenten optimaal kunt inzetten.

plan een kennismaking