ervaar het verschil, get in touch!

een proactieve aanpak: preventie van ziekteverzuim

Als werkgever is het belangrijk om proactief te zijn in het voorkomen van ziekteverzuim en het creëren van een gezonde werkomgeving voor jouw werknemers. Gezonde werknemers zijn immers het kapitaal van je organisatie. Alert helpt je bij het ontwikkelen en implementeren van effectieve preventiestrategieën om ziekteverzuim te verminderen en het welzijn van jouw werknemers te bevorderen.

Klaar voor Happy.Work.Life?

1. Plan een kennismakingsgesprek
2. Zet een case uit via ons
3. Ervaar het verschil

Our partners

wat is preventie van ziekteverzuim?

Preventie van ziekteverzuim richt zich op het identificeren en aanpakken van risicofactoren die kunnen leiden tot uitval van werknemers. Door preventieve maatregelen te nemen, kunnen werkgevers ziekteverzuim verminderen, de productiviteit verhogen en bijdragen aan het welzijn van hun werknemers.

belang van preventie

Een gezonde werkomgeving is cruciaal voor het voorkomen van ziekteverzuim. Dit zal een positieve bedrijfscultuur bevorderen, verhoogt de duurzame inzetbaarheid van werknemers en de productiviteit. Gezonde werknemers dragen bij aan verschillende aspecten binnen het bedrijf zoals:

  • Laag verzuim;
  • Meer werkplezier;
  • Meer energie en motivatie;
  • Bewustwording creëren/signalen herkennen bij zichzelf of de ander;
  • Positief ingestelde werknemers zorgen voor een goede sfeer;
  • Minder kosten en meer omzet.

risicoanalyse en strategie

Het identificeren en beoordelen van potentiële risico’s op de werkvloer is een belangrijke stap in het voorkomen van ziekteverzuim. Alert helpt je bij het creëren van bewustwording, herkennen van signalen, uitvoeren van risicoanalyses en het implementeren van een effectieve preventiestrategie.

De preventiestrategie wordt samen met onze specialisten ontwikkeld naar de behoefte van de organisatie en werknemers. Bij Alert hebben wij de overtuiging dat mensen beter presteren op hun werk wanneer ze goed in hun vel zitten: ‘People work better when they are happy’. Dankzij onze filosofie is Alert een vernieuwende HR-partner op het gebied van preventie. Onze methodiek laat organisaties en werknemers op een duurzame manier ontwikkelen.

get in touch

Diana Waltmans Wijnen

De loopbaanscan bij Alert geeft je inzicht. Dat werkt echt verhelderend als je bv niet scherp hebt wat gezond is voor je op een werkvloer. Of als je, zoals ik, al erg lang bij een zelfde werkgever werkt en je je al tijden niet meer hebt hoeven af te vragen welke talenten je eigenlijk hebt en welke je niet benut op je huidige baan. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan je vragen bij Alert.

(afbeelding ter illustratie)
Jenny Sunday

Great company to work with! I highly value the professionalism and positivity from their consultant when working together with her. The constructive career counselling from Alert brings me a comprehensive and overall self-outlook. Highly recommended!

(afbeelding ter illustratie)
Gerard Hennemann

Bij Alert-HR gekomen via mijn oude werkgever. Er werd op een fijne manier met mij omgegaan en geluisterd naar wat ik wilde gaan doen. Trainingen om weer terug in de arbeidsmarkt te komen, zijn onderdelen van het dienstenpakket dat mij werd aangeboden. Informatie en hulp werd meer dan voldoende geboden. Hartelijk dank Alert!

(afbeelding ter illustratie)
Jessie Salden

Alert heeft me goed geholpen met het maken van de juiste studiekeuze. Een consulent heeft me erg goed geholpen met mijn kwaliteiten waardoor ik de juiste keuze kon maken. Bedankt Alert!

(afbeelding ter illustratie)
Max Wolters

Ik ben zeer tevreden over de professionele en persoonlijke begeleiding. Alert heeft veel aandacht besteed aan het in kaart brengen van mijn persoonlijkheid en wensen. Aanbeveling voor Alert.

(afbeelding ter illustratie)

preventieproducten

Alert kan jou ondersteunen bij het implementeren van een doeltreffende preventiestrategie door middel van de volgende preventieproducten:

preventief – loopbaan begeleiding & job coaching
Het tijdig herkennen van signaleren en deze omzetten naar concrete actiepunten met als doel langdurig ziekteverzuim en ongewenst verloop te minimaliseren.

inzetbaarheid en vitaliteitscan
Tijdens deze scan wordt de situatie van de werknemer duidelijk in beeld gebracht. De scan geeft inzichten waaruit vervolgstappen vormgegeven worden. Deze vervolgstappen omvatten naast werkvermogen, gezondheid en competenties ook scholingsvraagstukken.

bedrijfs apk
Geeft een duidelijke analyse en advies over de duurzame inzetbaarheid met als doel het verhogen van efficiëntie en productiviteit.

happy.work.life route
Wanneer blijkt dat een werknemer een ander toekomstperspectief nodig gaat hebben en deze niet voor handen is binnen de huidige organisatie kan de Happy.Work.Life route ingezet worden om loopbaankansen buiten de huidige werkgever te ontdekken. 

Ten behoeven van de ontwikkeling van werknemers in jouw organisatie biedt Alert diverse workshops en trainingen aan. 

management training – talent in balans
Een training voor supervisors en managers gericht op preventie, verzuim, persoonlijke talentontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. 

workshop en trainingen
Alert biedt verschillende workshops en trainingen aan gericht op de ontwikkeling van werknemers.

preventie van ziekteverzuim met alert: jouw partner in het creëren van een gezonde werkomgeving

Het effectief beheren van ziekteverzuim begint met het voorkomen ervan. Duurzame inzetbaarheid is ons uitgangspunt voor een strategisch HR-beleid. Door het creëren van een gezonde werkomgeving, het uitvoeren van risicoanalyses en het trainen en informeren van werknemers kun je als werkgever aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van ziekteverzuim. Alert ondersteunt je bij het ontwikkelen en implementeren van deze preventieve maatregelen, met als doel een duurzame en productievere werkplek. Het resultaat leidt tot een gezonde en winstgevende organisatie. Dat is de basis van onze Happy.Work.Life filosofie.

get in touch