Een foto van Hanneke

samen re-integreren, get in touch!

tweede spoor re-integratie: ontdek nieuwe mogelijkheden na langdurig ziekteverzuim

Wanneer je wegens ziekte niet meer in staat bent om je eigen werkzaamheden uit te voeren en terugkeer bij je huidige werkgever geen mogelijkheid is, dan ga je passend werk zoeken bij een andere werkgever. We spreken in deze situatie over tweede spoor re-integratie. Bij Alert begeleiden en ondersteunen we je bij het ontdekken van nieuwe kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt, zodat je een passende baan vindt die overeenkomt met je huidige capaciteiten en wensen.

Samen met ons re-integreren op jouw tempo?

1. Doorloop de stappen
2. Maak kennis met Alert
3. Happy.Work.Life

Een afbeelding van een lachende vrouw ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk.
Diana Waltmans Wijnen

De loopbaanscan bij Alert geeft je inzicht. Dat werkt echt verhelderend als je bv niet scherp hebt wat gezond is voor je op een werkvloer. Of als je, zoals ik, al erg lang bij een zelfde werkgever werkt en je je al tijden niet meer hebt hoeven af te vragen welke talenten je eigenlijk hebt en welke je niet benut op je huidige baan. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan je vragen bij Alert.

(afbeelding ter illustratie)
Ook een afbeelding van een lachende vrouw ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk. Ze heeft een pen in haar hand en kijkt weg van de camera.
Jenny Sunday

Great company to work with! I highly value the professionalism and positivity from their consultant when working together with her. The constructive career counselling from Alert brings me a comprehensive and overall self-outlook. Highly recommended!

(afbeelding ter illustratie)
Een afbeelding van een lachende man ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk.
Gerard Hennemann

Bij Alert-HR gekomen via mijn oude werkgever. Er werd op een fijne manier met mij omgegaan en geluisterd naar wat ik wilde gaan doen. Trainingen om weer terug in de arbeidsmarkt te komen, zijn onderdelen van het dienstenpakket dat mij werd aangeboden. Informatie en hulp werd meer dan voldoende geboden. Hartelijk dank Alert!

(afbeelding ter illustratie)
Een afbeelding van een lachende vrouw ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk. Ze draagt een bril en zwart pak.
Jessie Salden

Alert heeft me goed geholpen met het maken van de juiste studiekeuze. Een consulent heeft me erg goed geholpen met mijn kwaliteiten waardoor ik de juiste keuze kon maken. Bedankt Alert!

(afbeelding ter illustratie)
Een afbeelding van een lachende man ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk. Deze jonge man heeft zijn handen achter zijn hoofd.
Max Wolters

Ik ben zeer tevreden over de professionele en persoonlijke begeleiding. De consulenten hebben veel aandacht besteed aan het in kaart brengen van mijn persoonlijkheid en wensen. Aanbeveling voor Alert.

(afbeelding ter illustratie)

wat is een tweede spoor re-integratietraject?

In de Wet verbetering Poortwachter (Wvp) zijn rechten en plichten geformuleerd die het doel hebben om jouw re-integratie duurzaam te voorspoedigen. Een tweede spoor re-integratietraject wordt ingezet als je door ziekte of beperkingen niet in staat bent om terug te keren naar je eigen functie bij je huidige werkgever. Dit traject is gericht op het vinden van een nieuwe passende functie bij een andere werkgever. Gedurende het traject zorgt Alert voor professionele begeleiding om je te helpen bij het vinden van een nieuwe rol die aansluit bij je huidige situatie.

Een werkgever die werknemers graag positief terug ontvang van vakantie in werkmodus

persoonlijke begeleiding tijdens het tweede spoor re-integratietraject

Bij Alert bieden we persoonlijke begeleiding tijdens je tweede spoor re-integratietraject. Samen met je re-integratieconsulent brengen we je wensen, capaciteiten en beperkingen in kaart en ontwikkelen we een actieplan om een passende baan te vinden. We begeleiden je bij het doorlopen van de te nemen stappen. Al deze stappen voldoen aan de gestelde kaders van het UWV en de Wet verbetering poortwachter.

Gedurende het traject wordt er ingezet op het verbeteren of ontwikkelen van vaardigheden, kennis en ervaring. Door middel van digitale testen en opdrachten gecombineerd met fysieke individuele gesprekken en groepstrainingen helpen we jou met het vinden van een loopbaan die echt bij jou past.

De re-integratieconsulenten besteden daarnaast aandacht aan het bespreken en opheffen van mogelijke belemmeringen en blokkades. We focussen ons samen op de arbeidsmarkt gecombineerd met daadwerkelijke praktische begeleiding. Zo vind jij je energie terug om met een actieve houding de arbeidsmarkt te betreden.

plan een gesprek

Our partners

alert ondersteunt je bij het vinden van een geschikte baan

Na een periode van langdurige ziekte kan de stap naar het ‘werkende leven’ moeilijk en ver weg lijken. Maar Alert is er om je te helpen. We bieden deskundige begeleiding en ondersteuning tijdens je tweede spoor re-integratietraject, zodat je met vertrouwen de arbeidsmarkt weer kunt betreden. Onze specialisten helpen je bij het ontdekken van je mogelijkheden en ondersteunen je bij elke stap in het proces.

Ben je klaar om een tweede spoor re-integratietraject te starten en wil je gebruikmaken van de expertise en begeleiding van Alert? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij het vinden van een passende baan en bieden ondersteuning tijdens het hele traject, van intake tot integratie in je nieuwe werkomgeving.

plan een gesprek

de voordelen van re-integreren met alert voor een tweede spoor re-integratietraject

Een tweede spoor re-integratietraject met Alert biedt vele voordelen. Onze deskundige begeleiding zorgt ervoor dat je optimaal voorbereid bent op je nieuwe rol en dat je de juiste ondersteuning krijgt gedurende het hele traject. We stellen jouw doel en capaciteiten centraal, zodat je een passende baan vindt die overeenkomt met je unieke situatie.

flexibiliteit en maatwerk

Bij Alert begrijpen we dat elke situatie uniek is. Daarom bieden we flexibiliteit en maatwerk tijdens het tweede spoor re-integratietraject. Onze re-integratieconsulenten passen de begeleiding aan jouw persoonlijke behoeften en mogelijkheden aan. Zo krijg je de ondersteuning die je nodig hebt om met vertrouwen je nieuwe baan te betreden.

samenwerking met potentiƫle werkgevers

Wist je dat Alert een uitzendafdeling heeft? Gedurende het tweede spoor re-integratietraject werken we samen met ons eigen netwerk aan werkgevers om de perfecte match voor jou te vinden. We helpen je bij het leggen van contact met werkgevers en ondersteunen je bij het integreren in je nieuwe werkomgeving. Met onze hulp zorgen we ervoor dat je een succesvolle en duurzame relatie aangaat met een nieuwe werkgever die echt bij je past.

ondersteuning tijdens en na het traject

Onze begeleiding stopt niet zodra je een passende baan hebt gevonden. We blijven je ondersteunen tijdens je integratie in je nieuwe werkomgeving en zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt bij je nieuwe werkgever. Ook na de plaatsing zijn we er voor je om vragen te beantwoorden en je verder te helpen bij eventuele uitdagingen.

begin vandaag nog met jouw tweede spoor re-integratietraject bij Alert

Ben je klaar om een nieuwe start te maken en wil je gebruikmaken van de expertise en begeleiding van Alert tijdens je tweede spoor re-integratietraject? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij het vinden van een passende baan en bieden je de ondersteuning die je nodig hebt om je nieuwe uitdaging met succes aan te gaan. Bij Alert geloven wij in Happy.Work.Life. Wanneer je plezier uit je werk haalt, ben je over het algemeen productiever, positiever en bovenal gelukkiger. Samen met jou en je toekomstige werkgever zorgen we voor een prettige werkomgeving waarin je je talenten optimaal kunt inzetten.

plan een kennismaking