samen re-integreren, get in touch!

vanuit de ziektewet weer aan het werk

Ben je ziek en ontvang je een uitkering vanuit het UWV. Dan ben je samen met het UWV verantwoordelijk voor je terugkeer naar werk (re-integratie). Het is namelijk de bedoeling dat je gedurende je ziekte aan het werk gaat, zodra je gezondheid dit toelaat. Het type werk hangt af van je gezondheidssituatie en tijdsduur van ziekte. Een re-integratieconsulent van Alert helpt je met je re-integratie, het vinden van passend werk en ondersteunt je in het sollicitatieproces.

Samen met ons re-integreren op jouw tempo?

1. Doorloop de stappen
2. Maak kennis met Alert
3. Happy.Work.Life

Diana Waltmans Wijnen

De loopbaanscan bij Alert geeft je inzicht. Dat werkt echt verhelderend als je bv niet scherp hebt wat gezond is voor je op een werkvloer. Of als je, zoals ik, al erg lang bij een zelfde werkgever werkt en je je al tijden niet meer hebt hoeven af te vragen welke talenten je eigenlijk hebt en welke je niet benut op je huidige baan. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan je vragen bij Alert.

(afbeelding ter illustratie)
Jenny Sunday

Great company to work with! I highly value the professionalism and positivity from their consultant when working together with her. The constructive career counseling from Alert brings me a comprehensive and overall self-outlook. Highly recommended!

(afbeelding ter illustratie)
Gerard Hennemann

Bij Alert gekomen via mijn oude werkgever. Er werd op een fijne manier met mij omgegaan en geluisterd naar wat ik wilde gaan doen. Trainingen om weer terug in de arbeidsmarkt te komen, zijn onderdelen van het dienstenpakket dat mij werd aangeboden. Informatie en hulp werd meer dan voldoende geboden. Hartelijk dank!

(afbeelding ter illustratie)
Jessie Salden

Alert heeft me goed geholpen met het maken van de juiste studiekeuze. Ze hebben me erg goed geholpen met mijn kwaliteiten waardoor ik de juiste keuze kon maken.

(afbeelding ter illustratie)
Max Wolters

Ik ben zeer tevreden over de professionele en persoonlijke begeleiding. De re-integratieconsulent heeft veel aandacht besteed aan het in kaart brengen van mijn persoonlijkheid en wensen. Aanbeveling voor Alert.

(afbeelding ter illustratie)

wat is de ziektewet?

De Ziektewet is een sociale verzekering die bedoeld is om mensen die ziek worden een uitkering te geven wanneer er geen sprake is van een werkgever met loondoorbetalingsverplichting. Dit kan voorkomen in een periode van werkloosheid, gedurende een aflopend tijdelijk dienstverband, maar ook wanneer je flexwerker bent. Het doel van de Ziektewet is om werknemers financieel te ondersteunen tijdens hun ziekte en hen te stimuleren om weer aan het werk te gaan zodra hun gezondheid dit toelaat.

je zit in de ziektewet, maar wil graag werken

Het vinden van werk terwijl je in de Ziektewet zit, kan uitdagend lijken. Geen zorgen, er zijn mogelijkheden. Organisaties zoals Alert kunnen je helpen met je re-integratie en bij het vinden passend werk. Onze re-integratieconsulenten kijken samen met jou naar de beste opties, rekening houdend met jouw gezondheid, mogelijkheden en wensen. Door middel van verschillende trainingen, onze actieve aanpak en sollicitatiebegeleiding vind jij een baan die bij jou past.

mogelijkheden bij het zoeken naar werk tijdens de ziektewet

Onze re-integratieconsulenten merken dat cliënten het spannend kunnen vinden om te solliciteren tijdens ziekte, mede door de situatie waarin zij zich bevinden. Alert heeft contact met verschillende werkgevers die behoefte hebben aan nieuwe medewerkers. Daarnaast kunnen jullie beiden gebruikmaken van de expertise en begeleiding van Alert om jou te ondersteunen bij het re-integreren in de werkomgeving.

our partners

vanuit de ziektewet naar een nieuwe baan: wat kun je verwachten?

Ben je op zoek naar een nieuwe baan vanuit de Ziektewet? Dan is het handig om te weten dat er diverse regelingen en vergoedingen zijn voor werkgevers wanneer jij in dienst treedt. Deze regelingen hebben het doel om de stap naar re-integratie binnen een nieuwe organisatie gemakkelijker te maken en bieden voor beide partijen financiële zekerheid.

No-riskpolis
Ben of was je ziek, ben je actief bezig met je re-integratieproces en heb je een toffe vacature gevonden? Dan kun je ervoor kiezen om de werkgever te vertellen dat de no-riskpolis voor jou geldt. Je hoeft hierbij niet te vertellen waarom je een no-risk polis hebt. Een no-riskpolis is een Ziektewet-uitkering voor de werkgever, mocht je opnieuw ziek worden. Jouw toekomstige werkgever hoeft dan een groot deel van het loon niet zelf te betalen. 

Proefplaatsing
Heb je een baan gevonden waar jij echt enthousiast over bent. Maar twijfel jij of de nieuwe werkgever of je het werk wel aankunt? Dan is een proefplaatsing een goed alternatief. Voor een periode van twee maanden ben je werkzaam bij de werkgever. In deze periode betaalt het UWV je Ziektewet-uitkering door en betaalt de werkgever geen salaris. In deze twee maanden krijg jij de kans om ervaring op te doen en te bekijken of je het werk goed aan kan. Blijken deze twee maanden positief te verlopen, dan kan de werkgever jou een contract aanbieden.

Begeleiding en ondersteuning
Wanneer je re-integreert vanuit de Ziektewet kun je gebruikmaken van een re-integratieconsulent van Alert. Onze re-integratieconsulenten bieden ondersteuning tijdens je re-integratie door middel van een actieve benadering bij de te nemen stappen. Na een re-integratietraject met Alert ben je ervaring, kennis en wellicht zelfs een aantal verbeterde of toegevoegde vaardigheden rijker. Hierbij ligt de focus op de huidige arbeidsmarkt. Door middel van digitale testen en opdrachten, individuele gesprekken en groepstrainingen ontdek jij hoe je jouw talent optimaal kunt inzetten. Dankzij de trainingen en begeleiding herontdek je jouw passie binnen de arbeidsmarkt en helpen wij jou bij het vinden van een loopbaan die echt bij jou past.

plan een gesprek

wat gebeurt er wanneer in de ziektewet (weer) ziek wordt?

Mocht je tijdens je re-integratietraject (weer) ziek worden, dan kan jouw werkgever een beroep doen op de no-riskpolis van het UWV. Hierdoor wordt het grootste gedeelte van de loonkosten tijdens je ziekte vergoed. Dit biedt financiële zekerheid voor zowel jou als de werkgever en vergroot daarmee de kans op een succesvolle en langdurige arbeidsrelatie. De no-riskpolis geldt in de meeste situaties de eerste 5 jaar van het nieuwe dienstverband.

alert helpt jou bij het vinden van passend werk tijdens de ziektewet

Het vinden van passend werk terwijl je in de Ziektewet zit kan spannend zijn, maar Alert is er om je hierbij te helpen. Niet alleen begeleiden wij jou, je leert en verbetert je vaardigheden dankzij verschillende trainingen, onze actieve aanpak en sollicitatiebegeleiding. Onze re-integratieconsulenten bekijken samen met jou wat mogelijk is binnen je loopbaan. Zo zorgen wij ervoor dat ook werknemers die te maken hebben met ziekte of gezondheidsproblemen een prettige werkomgeving ervaren en hun talenten optimaal kunnen benutten. Met de hulp van Alert kun je bijdragen aan het succes van jouw Happy.Work.Life.

neem contact op met alert voor begeleiding en ondersteuning

Bij Alert zien we dat mensen in de Ziektewet een waardevolle groep binnen de arbeidsmarkt vormen. Hoewel het zoeken naar werk een spannende stap kan zijn, zijn er diverse regelingen en ondersteuningsmogelijkheden beschikbaar om je te helpen bij het vinden van passend werk. Het UWV en re-integratiebureaus, zoals Alert, spelen een belangrijke rol in het verbinden van mensen in de Ziektewet met geschikte vacatures. Actieve begeleiding en sollicitatietrainingen ondersteunen deze cliënten en vergroten de kansen op een succesvolle en duurzame arbeidsrelatie.

Wil jij gebruik maken van de expertise en begeleiding van Alert tijdens je re-integratie in de Ziektewet? Neem dan contact met ons op. Wij helpen jou graag bij het vinden van een passende baan en ondersteunen je in het gehele proces, van sollicitatie tot integratie in je nieuwe werkomgeving. Samen met jou en jouw toekomstige werkgever zorgen wij voor een succesvolle samenwerking en een prettige werkomgeving waarin je jouw talenten optimaal kunt inzetten.

plan een kennismaking