ervaar het verschil, get in touch!

op maat gemaakte outplacementtrajecten: alert als jouw partner

Wanneer een werknemer en werkgever de beslissing maken het dienstverband te gaan beëindigen heb jij als werkgever, de mogelijkheid om externe ondersteuning in te zetten voor jouw werknemer. Dit maakt de transitie naar een nieuwe baan makkelijker. Een succesvol outplacementtraject is essentieel voor het ondersteunen van werknemers bij hun zoektocht naar een nieuwe baan na een vaststellingsovereenkomst of tijdens een reorganisatie. Alert biedt professionele begeleiding en ondersteuning, afgestemd op de unieke behoeften van elke werknemer en organisatie, om zo een vlotte en succesvolle transitie naar een nieuwe werkomgeving te bevorderen.

Klaar voor Happy.Work.Life?

1. Plan een kennismakingsgesprek
2. Zet een case uit bij ons
3. Ervaar het verschil

Our partners

wat houdt een outplacementtraject in?

Outplacement is vaak onderdeel van een sociaal plan bij een reorganisatie of een vaststellingsovereenkomst. In deze situatie is de werknemer meestal nog in dienst en wordt vrijgesteld van werk om de nieuwe baan te realiseren. Outplacementtrajecten omvatten een reeks diensten en begeleiding die gericht zijn op het ondersteunen van werknemer bij het vinden van een nieuwe baan. Dit kan variëren van het bieden van advies en ondersteuning bij het opstellen van een sollicitatiestrategie tot het aanbieden van loopbaanbegeleiding en netwerkmogelijkheden.

Mevrouw geeft een informatieve les over een Wajong-uitkering en alles dat hierbij komt kijken

alert's aanpak van outplacementtrajecten

Bij Alert richten we ons op het bieden van een persoonlijke en actieve benadering van outplacementtrajecten. Bij de start van het traject gaan onze consulenten aan de slag met jouw werknemer, om de veranderende situatie een plek te geven en een positieve blik op de toekomst te vormen.

We werken nauw samen met werknemer, de werkgever en ons netwerk van potentiële werkgevers om een op maat gemaakt begeleidingsplan te ontwikkelen, rekening houdend met de unieke behoeften en omstandigheden van elke individuele werknemer. Door tijdig te communiceren over verwachtingen, behoeften en voortgang, kunnen alle betrokken partijen een succesvolle transitie naar een nieuwe baan waarborgen.

Een afbeelding van een lachende vrouw ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk.
Diana Waltmans Wijnen

De loopbaanscan bij Alert geeft je inzicht. Dat werkt echt verhelderend als je bv niet scherp hebt wat gezond is voor je op een werkvloer. Of als je, zoals ik, al erg lang bij een zelfde werkgever werkt en je je al tijden niet meer hebt hoeven af te vragen welke talenten je eigenlijk hebt en welke je niet benut op je huidige baan. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan je vragen bij Alert.

(afbeelding ter illustratie)
Ook een afbeelding van een lachende vrouw ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk. Ze heeft een pen in haar hand en kijkt weg van de camera.
Jenny Sunday

Great company to work with! I highly value the professionalism and positivity from their consultant when working together with her. The constructive career counselling from Alert brings me a comprehensive and overall self-outlook. Highly recommended!

(afbeelding ter illustratie)
Een afbeelding van een lachende man ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk.
Gerard Hennemann

Bij Alert-HR gekomen via mijn oude werkgever. Er werd op een fijne manier met mij omgegaan en geluisterd naar wat ik wilde gaan doen. Trainingen om weer terug in de arbeidsmarkt te komen, zijn onderdelen van het dienstenpakket dat mij werd aangeboden. Informatie en hulp werd meer dan voldoende geboden. Hartelijk dank Alert!

(afbeelding ter illustratie)
Een afbeelding van een lachende vrouw ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk. Ze draagt een bril en zwart pak.
Jessie Salden

Alert heeft me goed geholpen met het maken van de juiste studiekeuze. Een consulent heeft me erg goed geholpen met mijn kwaliteiten waardoor ik de juiste keuze kon maken. Bedankt Alert!

(afbeelding ter illustratie)
Een afbeelding van een lachende man ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk. Deze jonge man heeft zijn handen achter zijn hoofd.
Max Wolters

Ik ben zeer tevreden over de professionele en persoonlijke begeleiding. Alert heeft veel aandacht besteed aan het in kaart brengen van mijn persoonlijkheid en wensen. Aanbeveling voor Alert.

(afbeelding ter illustratie)

onze dienstverlening

  • Advies en ondersteuning bij het opstellen van een sollicitatiestrategie;
  • Begeleiding bij het opstellen van een effectief cv en sollicitatiebrieven;
  • Loopbaanbegeleiding en coaching;
  • Ondersteunen en begeleiden bij jobhunting;
  • Actieve jobhunting via onze eigen uitzend afdeling;
  • Hulp bij het opbouwen van een professioneel netwerk;
  • Ondersteuning bij het voorbereiden op sollicitatiegesprekken;
  • Evaluatie en bijstelling van het outplacementtraject indien nodig;
  • Nazorg om een duurzame uitplaatsing te realiseren.

neem contact op met alert voor professionele outplacementbegeleiding

Alert is gespecialiseerd in het ondersteunen van organisaties en werknemers bij outplacementtrajecten. Onze ‘Happy.Work.Life’ filosofie staat garant voor een prettige samenwerking, waarbij een duurzame uitplaatsing centraal staat. Neem contact op met Alert om te ontdekken hoe wij jou en je organisatie kunnen ondersteunen bij outplacementbegeleiding.

plan een kennismaking