samen re-integreren, get in touch!

re-integratie bij ziekte: vind passend werk met de juiste ondersteuning

Je wordt ziek en kan daardoor voor een langere periode niet werken. Samen met je werkgever werk je aan een werkhervatting. Het proces van re-integratie bij ziekte verloopt niet altijd even gemakkelijk. Het kan voorkomen dat werkhervatting binnen je eigen functie en werkgever niet meer haalbaar is. Dan wordt er gekeken welke functies wel passend zijn bij een andere werkgever. Met de juiste ondersteuning en begeleiding is het mogelijk om wellicht weer aan het werk te gaan. Wij van Alert staan klaar om je te helpen bij het vinden van passend werk.

Samen met ons re-integreren op jouw tempo?

1. Doorloop de stappen
2. Maak kennis met Alert
3. Happy.Work.Life

Diana Waltmans Wijnen

De loopbaanscan bij Alert geeft je inzicht. Dat werkt echt verhelderend als je bv niet scherp hebt wat gezond is voor je op een werkvloer. Of als je, zoals ik, al erg lang bij een zelfde werkgever werkt en je je al tijden niet meer hebt hoeven af te vragen welke talenten je eigenlijk hebt en welke je niet benut op je huidige baan. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan je vragen bij Alert.

(afbeelding ter illustratie)
Jenny Sunday

Great company to work with! I highly value the professionalism and positivity from their consultant when working together with her. The constructive career counselling from Alert brings me a comprehensive and overall self-outlook. Highly recommended!

(afbeelding ter illustratie)
Gerard Hennemann

Bij Alert-HR gekomen via mijn oude werkgever. Er werd op een fijne manier met mij omgegaan en geluisterd naar wat ik wilde gaan doen. Trainingen om weer terug in de arbeidsmarkt te komen, zijn onderdelen van het dienstenpakket dat mij werd aangeboden. Informatie en hulp werd meer dan voldoende geboden. Hartelijk dank Alert!

(afbeelding ter illustratie)
Jessie Salden

Alert heeft me goed geholpen met het maken van de juiste studiekeuze. Een consulent heeft me erg goed geholpen met mijn kwaliteiten waardoor ik de juiste keuze kon maken. Bedankt Alert!

(afbeelding ter illustratie)
Max Wolters

Ik ben zeer tevreden over de professionele en persoonlijke begeleiding. De consulenten hebben veel aandacht besteed aan het in kaart brengen van mijn persoonlijkheid en wensen. Aanbeveling voor Alert.

(afbeelding ter illustratie)

wat houdt re-integratie bij ziekte in?

Re-integratie bij ziekte is het proces waarbij een werknemer die ziek is, geleidelijk weer terugkeert naar het arbeidsproces. Dit kan bij de eigen werkgever (spoor 1) of bij een nieuwe werkgever zijn (spoor 2). Het doel van re-integratie is om mensen weer aan het werk te helpen op een manier die past bij hun gezondheid, mogelijkheden en wensen. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je geen werkgever hebt en vanuit de Ziektewet-uitkering terugkeert naar de arbeidsmarkt.

ondersteuning bij re-integratie bij ziekte

Het zoeken naar passend werk tijdens je re-integratie kan aanvoelen als een grote stap. Gelukkig zijn er organisaties zoals Alert die je hierbij kunnen helpen. Wij begeleiden jou door alle fases van re-integratie en houden rekening met jouw gezondheid, mogelijkheden en wensen. Hierbij houden wij rekening met de Wet en regelgeving van de Wet verbetering Poortwachter en de gestelde kaders van het UWV.

Wil je re-integreren na een (langere) periode van werkloosheid in de Ziektewet? Alert heeft verschillende re-integratietrajecten en ervaren re-integratieconsulenten die jou onder andere helpen met het trainen van je werknemersvaardigheden, geven een beeld geven van jouw arbeidsmarktpositie en begeleiding tijdens het herintreden op de arbeidsmarkt.

wat kun je verwachten tijdens je re-integratie bij een werkgever?

Wanneer werkhervatting bij je huidige werkgever geen mogelijkheid is, begin je aan je spoor 2 re-integratietraject. Alert helpt jou gedurende dit traject bij het vinden van een nieuwe werkgever. Tijdens je re-integratie bij Alert kun je digitale testen en opdrachten, individuele gesprekken, groepstrainingen en bijeenkomsten verwachten. Zo zorgen wij ervoor dat jij je snel thuis voelt en jouw talenten optimaal kunt inzetten.

Our partners

voordelen van re-integratie bij ziekte

Wij begrijpen dat het spannend kan zijn om te solliciteren tijdens ziekte, vooral wanneer je een langere periode niet hebt deelgenomen aan het arbeidsproces. Tijdens het sollicitatieproces bekijken wij goed welke functies en werkgevers passend zijn. Daarnaast zullen wij je toekomstige werkgever indien nodig en van toepassing informeren over de eventuele mogelijkheden tot de no-riskpolis van het UWV. Dit om voor beide partijen een duurzame samenwerking te realiseren.

wat gebeurt er als je tijdens je re-integratie bij ziekte opnieuw ziek wordt?

Mocht je tijdens je re-integratie opnieuw ziek worden, dan kan jouw nieuwe werkgever een beroep doen op de no-riskpolis van het UWV. Hierdoor wordt het grootste gedeelte van de loonkosten tijdens je ziekte vergoed. Dit biedt financiële zekerheid voor zowel jou als je werkgever en vergroot de kans op een succesvolle en langdurige arbeidsrelatie.

plan een gesprek

Alert helpt jou graag bij het vinden van passend werk bij ziekte

Het kan als een uitdaging voelen om passend werk te vinden tijdens je re-integratie, maar Alert is er om je hierbij te helpen. Wij hebben re-integratieconsulenten in dienst die samen met jou en de nieuwe werkgever gaan bekijken wat mogelijk is binnen de organisatie. Tijdens het re-integratieproces ontdek je hoe je jouw talenten en vaardigheden kunt inzetten in een nieuwe loopbaan. Samen maken wij een doorstart van jouw carrière.

neem contact op met Alert voor begeleiding en ondersteuning

Bij Alert zien wij de potentie in onze cliënten en de waarde die zij kunnen toevoegen op de arbeidsmarkt. Hoewel het zoeken naar werk soms uitdagend kan zijn, zijn er diverse regelingen en ondersteuningsmogelijkheden beschikbaar om te helpen bij het vinden van passend werk. Professionele begeleiding en re-integratie zijn belangrijk om re-integratie cliënten te ondersteunen en de kansen op een succesvolle en duurzame arbeidsrelatie te vergroten.

Ben je klaar om aan de slag te gaan en wil je gebruikmaken van de expertise en begeleiding van Alert? Neem dan contact met ons op. Wij helpen jou graag bij het vinden van een passende baan en ondersteunen je in het gehele proces, van sollicitatie tot integratie in je nieuwe werkomgeving. Samen met jou en jouw toekomstige werkgever zorgen wij voor een succesvolle samenwerking en een prettige werkomgeving waarin je jouw talenten optimaal kunt inzetten.

plan een kennismaking