Kennissessie: ontwikkelingen op de arbeidsmarkt

Als HR business partner, vinden wij het belangrijk om onze kennis en expertise te delen. Dit is dan ook de reden dat wij ieder kwartaal kennissessies organiseren. Graag nodigen wij jou uit om deel te nemen aan één van onze eerste kennissessies van dit jaar op woensdag 2 of donderdag 3 februari (van 08:00 tot 11:00 uur op ons hoofdkantoor te Sittard):

De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt anno 2022

Een gecompliceerd onderwerp met impact voor elk bedrijf

Veranderingen op de arbeidsmarkt vinden elk jaar plaats en zo is dit jaar geen uitzondering. Alhoewel niet voor iedereen van belang, kan het zomaar van toepassing zijn op jouw bedrijf. Dat rekenwonder van een accountant, de vlotte ervaren barman of die marketeer met zijn campagnes die blijven branden op het netvlies van je doelgroep, zijn die nog wel te vinden? Gaat deze trend zich voortzetten en hoe zit het met nieuwe wet- en regelgeving?

Dit zijn een aantal vragen die elk jaar weer naar voren komen. Hierbij is het van belang om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen en om in te spelen op de kansen die zich hieruit voordoen.

Hoe pak je dit aan?

Allereerst, lees je in! Er zijn online talloze bronnen te vinden met zowel speculaties als officieel nieuws over dit onderwerp. Wees kritisch op welke bronnen je gebruikt voor het verkrijgen van informatie. Je moet er namelijk zeker van kunnen zijn dat de informatie relevant en betrouwbaar is.  Tot slot is het altijd goed om een expert in te schakelen voor vraagstukken waar je zelf onvoldoende kennis van hebt. Als je up to date wil blijven met alle wijzigingen per 2022, meld je dan aan voor onze kennissessie.

Wat komt in deze kennissessie aan bod?

Wat adviseert de SER (Sociaal Economische Raad) aan Nederland en wat betekent dit voor de arbeidsmarkt?

De SER constateert dat door hoog matig gebruik van uitzendarbeid, oproepcontracten en tijdelijke contracten het werk en inkomenszekerheid aan de lage kant is, hierin willen zij met bepaalde reguleringen komen om concurrentie op de arbeidsvoorwaarden te voorkomen. Verder wordt er gekeken naar specifieke mogelijkheden om de kwaliteit van de toekomstige beroepsbevolking te bevorderen en gelijke kansen te bieden aan deze doelgroep. Op basis van deze aanbevelingen gaan er de komende jaren met en met veranderingen doorgevoerd worden. Het is dus van belang om te weten wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen.

Welke wijzigingen zijn er door de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) al doorgevoerd in de nieuwe CAO?

We zien op dit moment dat de grootste verandering zit in de duur van het uitzendwerk, de verkorting van de wachttermijn bij StiPP en de uitbreiding van de inlenersbeloning. Dergelijke aanpassingen hebben uiteraard consequenties voor de huidige werkprocessen op HR-gebied evenals gevolgen voor continuïteit van de bedrijfsvoering Deze onderwerpen zullen samen met enkele andere wijzigingen uitgebreid aan bod komen tijdens de kennissessie.

Benieuwd wat bovenstaande veranderingen voor invloed kunnen hebben op jouw bedrijf? Meld je snel aan voor onze kennissessie “Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt”.

Klik op onderstaande knop om je aan te melden.
Let op, het aantal plaatsen is beperkt.