de reis van onzekerheid naar vertrouwen en perspectief: niels re-integratie met alert

Na een heftige periode van langdurige ziekte, uitval in werk en het ontvangen van een diagnose die niet mis is, wil je toch op zoek te gaan een werkplek die voldoet aan jou profiel. Je hebt een gezin dus je voelt druk en wilt vooruit. Re-integratie na ziekte betekende voor jou afscheid moeten nemen van je oude werk en deels levenswijze en je dient je noodgedwongen te gaan richten op een totaal andere branche-functie. Hiervoor heb je loopbaantesten gemaakt en gesprekken gevoerd waarin je wensen en mogelijkheden in kaart werden gebracht. Ook nieuw te ontdekken functies werden onderzocht.

doorlopen trajecten bij re-integratiebureau alert

Je hebt een Spoor 2-traject doorlopen met de begeleiding van Alert en een Werkfit-traject is de volgende logische en spannende stap in jou leven. De uitdaging om passend werk te vinden bij jouw belastbaarheid en de pittige en voorwaarden die nodig zijn om te komen tot een match, gaan we samen aan! Als jouw re-integratiecoach heb ik het volle vertrouwen dat jij dit succesvol gaat doorlopen. Dit dankzij jouw motivatie en een positieve mindset! Hierbij neem jij hetgeen je geleerd hebt tijdens je herstel mee in je zoektocht. Je hebt ontdekt dat grenzen goed bewaakt dienen te worden. Keuzes maken is het toverwoord hierbij.

nieuwe mogelijkheden ontdekken: re-integratie is maatwerk

Omdat je al geruime tijd uit het arbeidsproces bent dienen we langzaam en laagdrempelig op te starten, vanwege je medische beperkingen. Al brainstormend kom je zelf met een werkgever waar je een goed gevoel bij hebt. Nadat gebleken is dat het profiel van de werkgever en jou overeenkomen leg ik de verbinding, aangezien dit behoort tot mijn dagelijkse werk en jij dit nog wat spannend vindt.

Het is maatwerk, de werkplek dient begripvol en flexibel te zijn, het werk fysiek niet te belastend, op korte reisafstand en mogelijkheden voor loonvormende arbeid in de toekomst zou natuurlijk mooi meegenomen zijn. Het blijkt een schot in de roos te zijn! Je neemt de regie van mij over en komt goed voor jezelf op. Je vertelt transparant informatie over jouw persoonlijke situatie. Dit creëert begrip en men ziet je drive en doorzettingsvermogen. Als jouw re-integratiecoach vind ik dit zo mooi om te zien.

Je wilde graag starten in een laag tempo met 2 uurtjes per week en dit blijkt mogelijk. Men wilt jou een succeservaring én een kans bieden en denken ontzettend goed mee in het proces, fantastisch!

het re-integratieproces: op eigen tempo weer aan het werk

Het lijkt een win-win situatie, je hebt met jouw achtergrond, kennis van zaken en vaardigheden iets moois te bieden. Je krijgt een vast aanspreekpunt en mag achter de schermen in een groothandel in bouwmaterialen ontdekken hoe je lichaam reageert op “weer in de actie te gaan”. Dit alles wordt goed gemonitord middels evaluatiegesprekken, functioneren en belevingen worden open en eerlijk besproken met elkaar. Wanneer het nodig is om een stapje terug te doen denk aan; extra pauze moment, eerder naar huis gaan, werktijden aanpassen, lijkt dit voor de werkgever een vanzelfsprekendheid, wauw! En ik… ik geniet vanaf de zijlijn om te zien welke stappen je maakt en hoe je zelfvertrouwen groeit.

hoe heeft niels het re-integratieproces ervaren?

Testomonial van Niels

Na een eerdere positieve ervaringen met Alert tijdens mijn spoor 2-traject, waarbij ik goede begeleiding en een luisterend oor kreeg, had ik opnieuw de kans om met Alert HR samen te werken aan mijn Werkfit-traject. Na overleg met de UWV re-integratiebegeleidster werd bevestigd dat ik het traject onder begeleiding van Alert HR kon doorlopen. Dit was voor mij erg handig, aangezien ze al bekend waren met mijn achtergrond dankzij het spoor 2-traject. Dit versnelde het proces om een geschikt bedrijf te vinden waarbij ik kan beginnen met het opbouwen van uren.

Bij de start van het Werkfit-traject werd ik begeleid door re-integratieconsulent Syl Carati. We kwamen snel tot overeenstemming over onze doelen en mogelijkheden. Tot mijn verrassing leidde dit al snel tot een eerste overleg met een zeer enthousiast bedrijf dat bereid was mij de kans te geven om uren op te bouwen in hun organisatie. Het was geweldig om een bedrijf te vinden waar ik mijn kennis en ervaring kon benutten uit mijn vorige vakgebieden.

Bijna een half jaar later, mede dankzij de uitstekende begeleiding van Syl, heb ik nu een toezegging voor een contract voor een aantal uur met de mogelijkheid voor meer uren in de toekomst. Zonder Syl en Alert HR was me dit niet gelukt. Als ik vragen had of ergens hulp bij nodig had, kreeg ik snel en adequaat antwoord. Hierbij wil ik Syl en Alert HR nogmaals hartelijk bedanken voor hun inzet en geweldige begeleiding.”

Uit respect voor de privacy van de cliënt zijn de naam en afbeelding in deze testimonial gewijzigd.

toekomstperspectief

Het doel wat wij voor ogen hadden komt steeds meer in zicht, het gaat ons lukken, jij en ik zijn hiervan overtuigd! De spannende stap naar werkhervatting is gezet, we werken samen toe naar een contract, je doet weer mee in de maatschappij, je voelt je nuttig, je genereert zo meteen weer inkomen om je gezin te onderhouden en dit alles binnen jouw mogelijkheden en wensen, in werk wat je aanspreekt én waar je ook nog eens goed in bent, super!

Uiteraard blijven we je draagkracht en draaglast goed monitoren om een terugval te voorkomen. Tijdens deze nazorg loop ik uiteraard nog even met je mee, bedankt voor jouw vertrouwen in mij en Alert.

Jij hebt laten zien dat als je durft los te laten en vertrouwen hebt, er mooie nieuwe dingen op je pad kunnen komen. En dit is jou enorm gegund beste Niels!

Deze Happy Cliënt Case is geschreven door onze re-integratie consulent Syl Carati. Syl werkt sinds juni bij Alert, ze staat klaar om je ondersteunen bij alle trajecten vanuit het UWV. Denk hierbij aan jobcoaching, modulaire dienstverlening, Werkfit- en NaarWerk trajecten. Heb jij vragen over re-integratie of wil je meer informatie over onze dienstverlening? Vul dan dit formulier en wij nemen contact met jou op.

”Vertrouwen moet groeien en heeft tijd nodig’‘ Syl Carati – re-integratieconsulent bij Alert

Syl Carati

Mensen willen gezien, gehoord en geholpen worden. Ik ben inmiddels al een aantal jaar met veel plezier mensen aan het begeleiden bij hun re-integratie. Ik haal hier veel energie uit! Als ervaringsdeskundige met fibromyalgie herken ik als geen ander de frustraties en belemmeringen waar men tegenaan kan lopen in hun traject naar passend werk. Binnen mijn aanpak sta jij als mens centraal en gaan wij samen op zoektocht naar antwoorden op de volgende vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? en Wat kan ik? Zo krijg jij weer perspectief op jouw participatie in de maatschappij en arbeidsmarkt.

Re-integratie consulent | A.C.T. coach | Jobcoach

wat andere zeggen over de re-integratie dienstverlening van alert

Een afbeelding van een lachende vrouw ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk. Ze draagt een bril en zwart pak.
Overheidsinstelling

Het is prettig samenwerken met Syl. Zij is een goede coach. Zij kan goed luisteren en voelt goed aan wat iemand nodig heeft. Ze kan mensen een spiegel voorhouden, schroomt niet om werkgevers te benaderen en komt voor onze cliënten op als dat nodig is. Dat zorgt ervoor dat mensen op de juiste plek aan het werk komen!

Ervaring vanuit een overheidsinstelling
Ook een afbeelding van een lachende vrouw ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk. Ze heeft een pen in haar hand en kijkt weg van de camera.
Diana Waltmans Wijnen

De loopbaanscan bij Alert geeft je inzicht. Dat werkt echt verhelderend als je bv niet scherp hebt wat gezond is voor je op een werkvloer. Of als je, zoals ik, al erg lang bij een zelfde werkgever werkt en je je al tijden niet meer hebt hoeven af te vragen welke talenten je eigenlijk hebt en welke je niet benut op je huidige baan. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan je vragen bij Alert.

Cliënt
Een afbeelding van een lachende man ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk.
Gerard Hennemann

Bij Alert-HR gekomen via mijn oude werkgever. Er werd op een fijne manier met mij omgegaan en geluisterd naar wat ik wilde gaan doen. Trainingen om weer terug in de arbeidsmarkt te komen, zijn onderdelen van het dienstenpakket dat mij werd aangeboden. Informatie en hulp werd meer dan voldoende geboden. Hartelijk dank Alert!

Cliënt