the key to succes: kennissessies bij alert

Alert HR Solutions organiseert voor haar klanten en geïnteresseerde bedrijven elk jaar diverse kennissessies. Op 30 mei vond de eerste kennissessie van dit jaar.  Ditmaal was ‘UWV Wajong’ het thema waarbij er een dialoog plaatsvond over wet- en regelgeving rondom de Wajong-uitkering, de voordelen voor werkgevers en  de belangrijke rol van jobcoaching bij het ondersteunen van deze doelgroep, met als primair doel het behoud van banen en het optimaliseren van hun werkervaring.

Helaas konden niet alle geïnteresseerde aanwezig zijn tijdens dit event. Gelukkig heeft onze A.C.T. coach en re-integratieconsulent, Syl Carati, een sfeerverslag geschreven met de hoogtepunten van de kennissessie zodat jij weer helemaal up to date bent! Wil jij op de hoogte blijven van de trends op de arbeidsmarkt? Houd dan ons kenniscentrum in de gaten!

terugblik op onze kennissessie: werken met een Wajong

Bij Alert blijven wij samen met jullie op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Wij delen onze bevinden dan ook met onze relaties tijdens de Alert kennissessies. Onze recente kennissessie ging over Wajongers op de arbeidsmarkt, verzorgd door Syl Carati en Claudia Franssen van het UWV. Deze sessie was weer een perfect voorbeeld van hoe waardevol deze ontmoetingen kunnen zijn. Het was een middag vol inzichten, positieve energie en waardevolle uitwisselingen die ons allemaal verder hebben gebracht.

De middag begon met een heerlijke lunch, verzorgd door Café Mundo. Dit was de ideale gelegenheid voor werkgevers om elkaar informeel te ontmoeten en de verwachtingen voor de sessie te bespreken. Het doel van de bijeenkomst? “Het verbreden van kennis en het delen van ervaringen.” En dat is zeker gelukt!

de arbeidswereld van Wajong

Na de introductie door Syl Carati, re-integratieconsulent en een korte introductie over Alert, doken we dieper in de wereld van Wajong. Syl en Claudia, stafarbeidsdeskundige van het UWV, namen ons mee op een reis door de praktijkervaringen met Wajongers. Syl benadrukte treffend: “Deze doelgroep heeft een speciaal plekje in ons hart.” Dit sentiment werd door de hele sessie heen duidelijk door de passie waarmee beide sprekers hun verhalen en inzichten deelden.

We bespraken de diverse voordelen en inspanningen voor werkgevers bij het in dienst nemen van Wajongers. Met behulp van factsheets kregen de aanwezigen een helder beeld van de voorwaarden die vaak nodig zijn voor een succesvolle werkervaring, hoewel maatwerk natuurlijk altijd een rol speelt. Het was hartverwarmend om te horen dat elke aanwezige werkgever al één of meerdere Wajongers in dienst had.

Sneekpeak tijdens de kennissessie Wajong terwijl Claudia van het UWV haar verhaal doet

enthousiasme en vooruitblik vervolg UWV sessie

Tijdens de pauze was het enthousiasme voelbaar. Onze Syl en Claudia spraken zelfs al over plannen voor een volgende kennissessie. “We willen graag ook werkgevers aantrekken die nog geen ervaring hebben met Wajongeren, zodat we hen kunnen laten zien welke meerwaarde deze doelgroep kan bieden op de reguliere arbeidsmarkt.” Zoals Syl het verwoordde: “Zij verdienen een plek op de arbeidsmarkt waar zij gezien en begrepen worden en hun talenten kunnen inzetten.”

positieve reacties

Aan het einde van de middag vroeg Syl aan de aanwezigen welke kreten zij als reactie op deze middag wilden geven. De reacties spraken boekdelen: “Inzichten, waardevol, fijne sfeer, positief, veel kennis opgedaan, vragen zijn beantwoord.” Deze feedback vat de middag perfect samen. We kijken er zeer positief op terug en voelen ons gesterkt in onze missie om Wajongers te helpen hun plek te vinden op de arbeidsmarkt.

een inspirerende afsluiting

Als mooie afsluiter volgde nog een rondleiding bij een van de werkgevers. Het doel was om werkgevers en werknemersprofielen nog beter te matchen. Hopelijk kan dit weer leiden tot een prachtige, passende werkplek voor de Wajongers die wij begeleiden tijdens dit hele proces. Zoals Syl zei bij het afsluiten van de werkdag: “Wat hebben we toch mooi en dankbaar werk.”

Met een happy en voldaan gevoel keerden we huiswaarts, klaar om verder te bouwen aan een inclusieve arbeidsmarkt waar iedereen een kans krijgt om te schitteren.

Syl Carati

Mensen willen gezien, gehoord en geholpen worden. Ik ben inmiddels al een aantal jaar met veel plezier mensen aan het begeleiden bij hun re-integratie. Ik haal hier veel energie uit! Als ervaringsdeskundige met fibromyalgie herken ik als geen ander de frustraties en belemmeringen waar men tegenaan kan lopen in hun traject naar passend werk. Binnen mijn aanpak sta jij als mens centraal en gaan wij samen op zoektocht naar antwoorden op de volgende vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? en Wat kan ik? Zo krijg jij weer perspectief op jouw participatie in de maatschappij en arbeidsmarkt.

Re-integratie consulent | A.C.T. coach | Jobcoach

volgende kennissessie

employer branding

29 augustus vind de kennissessie Employer Branding plaats. Voor meer informatie: klik op de knop hieronder.

meld je hier aan

wat andere zeggen over de re-integratie dienstverlening van alert

Een afbeelding van een lachende vrouw ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk. Ze draagt een bril en zwart pak.
Overheidsinstelling

Het is prettig samenwerken met Syl. Zij is een goede coach. Zij kan goed luisteren en voelt goed aan wat iemand nodig heeft. Ze kan mensen een spiegel voorhouden, schroomt niet om werkgevers te benaderen en komt voor onze cliënten op als dat nodig is. Dat zorgt ervoor dat mensen op de juiste plek aan het werk komen!

Ervaring vanuit een overheidsinstelling
Ook een afbeelding van een lachende vrouw ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk. Ze heeft een pen in haar hand en kijkt weg van de camera.
Diana Waltmans Wijnen

De loopbaanscan bij Alert geeft je inzicht. Dat werkt echt verhelderend als je bv niet scherp hebt wat gezond is voor je op een werkvloer. Of als je, zoals ik, al erg lang bij een zelfde werkgever werkt en je je al tijden niet meer hebt hoeven af te vragen welke talenten je eigenlijk hebt en welke je niet benut op je huidige baan. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan je vragen bij Alert.

Cliënt
Frank

'Door mijn eigen gedrevenheid en samen met de hulp van mijn coach hebben wij al veel vooruitgang geboekt. Je begrijpt dat als je al meer dan een jaar thuis zit, je graag weer wat wil gaan doen. Daarom ben ik samen met mijn loopbaan coach van Alert, Gé de Renett, verder op onderzoek uitgegaan. Na een goed en duidelijk gesprek waren wij er al snel uit, een werkervaringsplek in een hotel in Sittard zou een uitkomst kunnen bieden voor mijn nieuwe toekomst. Deze ervaring gaf mij het inzicht dat er nog veel leuke banen voor mij beschikbaar zijn op de arbeidsmarkt.'

Cliënt spoor 2
Een afbeelding van een lachende man ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk.
Gerard Hennemann

Bij Alert-HR gekomen via mijn oude werkgever. Er werd op een fijne manier met mij omgegaan en geluisterd naar wat ik wilde gaan doen. Trainingen om weer terug in de arbeidsmarkt te komen, zijn onderdelen van het dienstenpakket dat mij werd aangeboden. Informatie en hulp werd meer dan voldoende geboden. Hartelijk dank Alert!

Cliënt