ervaar het verschil, get in touch!

outplacementbureau: alert als jouw partner in succesvolle loopbaantransities

Het vinden van het juiste outplacementbureau is cruciaal voor het ondersteunen van werknemers in hun zoektocht naar een nieuwe baan na een vaststellingsovereenkomst of reorganisatie. Door te investeren in een samenwerking met een outplacementbureau voorkom je de kans op reputatieschade, eventueel langdurig ziekteverzuim en kan het een kosten besparend effect hebben. Alert biedt professionele begeleiding en ondersteuning, afgestemd op de unieke behoeften van elke werknemer en organisatie, om zo een vlotte en succesvolle transitie naar een nieuwe werkomgeving te bevorderen.

Klaar voor Happy.Work.Life?

1. Plan een kennismakingsgesprek
2. Zet een case uit bij ons
3. Ervaar het verschil

Our partners

wat doet een outplacementbureau?

Een outplacementbureau biedt een reeks diensten en begeleiding aan om werknemers te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan na een vaststellingsovereenkomst of reorganisatie. Deze diensten kunnen variëren van advies en ondersteuning bij het opstellen van een sollicitatiestrategie, het geven van sollicitatietrainingen, jobhunting en het aanbieden van loopbaanbegeleiding en netwerkmogelijkheden.

waarom kiezen voor alert als jouw outplacementbureau?

Alert onderscheidt zich door een persoonlijke en actieve aanpak van outplacementbegeleiding te bieden gecombineerd met haar totale HR-dienstverlening. We werken nauw samen met werknemers, werkgevers en ons netwerk van potentiële werkgevers om een op maat gemaakt begeleidingsplan te ontwikkelen. Daarnaast biedt de samenwerking met onze eigen uitzend afdeling de mogelijkheid om een uitgebreid netwerk te benutten. Onze ‘Happy.Work.Life’ filosofie staat garant voor een prettige samenwerking, waarbij we een succesvolle transitie naar een nieuwe baan waarborgen.

Mevrouw geeft een informatieve les over een Wajong-uitkering en alles dat hierbij komt kijken

diensten aangeboden door alert

Alert biedt een breed scala aan diensten om werknemers te ondersteunen in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Wij bieden o.a. de volgende diensten aan: 

  • Ondersteuning en advies bij het opstellen van een sollicitatiestrategie;
  • Sollicitatietraining waarbij het opstellen o.a. van sollicitatiebrieven en een effectief cv een onderdeel is;
  • Individuele loopbaanbegeleiding en coaching;
  • Groepsbijeenkomsten en jobcenters;
  • Ondersteunen en begeleiden bij jobhunting;
  • Inzet van onze eigen uitzend afdeling tijdens jobhunting;
  • Ondersteuning bij het opbouwen van een professioneel netwerk;
  • Begeleiding bij het voorbereiden op sollicitatiegesprekken;
  • Evaluatie en bijstelling van het outplacementtraject indien nodig;
  • Nazorg om een succesvolle uitplaatsing te realiseren.

Een afbeelding van een lachende vrouw ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk.
Diana Waltmans Wijnen

De loopbaanscan bij Alert geeft je inzicht. Dat werkt echt verhelderend als je bv niet scherp hebt wat gezond is voor je op een werkvloer. Of als je, zoals ik, al erg lang bij een zelfde werkgever werkt en je je al tijden niet meer hebt hoeven af te vragen welke talenten je eigenlijk hebt en welke je niet benut op je huidige baan. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan je vragen bij Alert.

(afbeelding ter illustratie)
Een afbeelding van een lachende vrouw ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk. Ze draagt een bril en zwart pak.
Jenny Sunday

Great company to work with! I highly value the professionalism and positivity from their consultant when working together with her. The constructive career counselling from Alert brings me a comprehensive and overall self-outlook. Highly recommended!

(afbeelding ter illustratie)
Een afbeelding van een lachende man ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk.
Gerard Hennemann

Bij Alert-HR gekomen via mijn oude werkgever. Er werd op een fijne manier met mij omgegaan en geluisterd naar wat ik wilde gaan doen. Trainingen om weer terug in de arbeidsmarkt te komen, zijn onderdelen van het dienstenpakket dat mij werd aangeboden. Informatie en hulp werd meer dan voldoende geboden. Hartelijk dank Alert!

(afbeelding ter illustratie)
Ook een afbeelding van een lachende vrouw ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk. Ze heeft een pen in haar hand en kijkt weg van de camera.
Jessie Salden

Alert heeft me goed geholpen met het maken van de juiste studiekeuze. Ze heeft me erg goed geholpen met mijn kwaliteiten waardoor ik de juiste keuze kon maken. Bedankt Alert!

(afbeelding ter illustratie)
Een afbeelding van een lachende man ter illustratie van een gegeven review op de pagina over Wajong werk. Deze jonge man heeft zijn handen achter zijn hoofd.
Max Wolters

Ik ben zeer tevreden over de professionele en persoonlijke begeleiding. Alert heeft veel aandacht besteed aan het in kaart brengen van mijn persoonlijkheid en wensen. Aanbeveling voor Alert en Alert.

(afbeelding ter illustratie)

het belang van een betrouwbare partner in outplacement

Het kiezen van het juiste outplacementbureau is van groot belang voor zowel werknemers als organisaties. Een betrouwbare partner kan niet alleen de kans op succes vergroten, maar ook de stress en onzekerheid die gepaard gaan met een carrièreverandering verminderen. Daarnaast zal een tijdige succesvolle transitie naar een nieuwe baan, de kans op langdurig ziekteverzuim verminderen en heeft dit een kostenbesparende werking.

plan een kennismakingsgesprek

hoe alert samenwerkt met organisaties en werknemers

Alert werkt nauw samen met zowel jouw organisatie als werknemers om een succesvol outplacementtraject te garanderen. Door deze samenwerking weet Alert een hoog plaatsingspercentage te behalen. Voor jouw organisatie betekent dit dat we een op maat gemaakt outplacementplan ontwikkelen dat past bij de unieke behoeften en doelen van het bedrijf en werknemer. Dit kan variëren van het aanbieden van outplacementondersteuning voor individuele werknemers tot het begeleiden van groepen tijdens een reorganisatie.

Voor werknemers betekent onze samenwerking dat we hen begeleiden tijdens het outplacementtraject, waaronder het identificeren van hun carrièredoelen tot het vinden van een nieuwe baan die bij hen past. Onze persoonlijke benadering en actieve aanpak stellen ons in staat om elke werknemer te ondersteunen op een manier die aansluit bij hun situatie.

neem contact op met alert voor een succesvol outplacementtraject

Als je op zoek bent naar een betrouwbaar outplacementbureau dat gespecialiseerd is in het ondersteunen van organisaties en werknemers bij loopbaantransities, dan is Alert de ideale partner. Onze ‘Happy.Work.Life’ filosofie en uitgebreide dienstverlening zorgen voor een prettige samenwerking en succesvolle resultaten. Neem contact op met Alert om te ontdekken hoe wij jou en je organisatie kunnen ondersteunen bij outplacementbegeleiding en het realiseren van een succesvolle loopbaantransitie.

plan een kennismaking