het ervaringsverhaal van Denise Steengraver: re-integratie spoor 2 traject

Graag stellen we je voor aan Denise Steengraver. Denise is 38 jaar oud en meer dan 20 jaar werkzaam geweest als kapster. Door gezondheidsklachten moest ze uiteindelijk noodgedwongen het vak vaarwel zeggen, en kwam ze terecht in een re-integratietraject spoor 2 bij Alert. Zij deelde haar verhaal en haar ervaringen met ons:

“Het begon met een slijmbeursontsteking in mijn linkerarm. Na eerst een echo en een scan en vervolgens 2 spuiten, had ik de hoop dat het beter zou gaan maar dit was helaas niet het geval. Er volgden veel onderzoeken om uiteindelijk bij de reumatoloog terecht te komen. Uiteindelijk kreeg ik de diagnose fibromyalgie in mijn schouder, nek, rug en knieën. Het was fijn om te weten wat er eigenlijk aan de hand was, maar ik wist nog steeds niet wat dit nu uiteindelijk betekende. Er werd een revalidatietraject gestart, want mijn vak opgeven wilde ik niet. Na een aantal weken revalideren, had ik een gesprek dat mijn leven drastisch veranderde: ik kreeg te horen dat ik mijn vak niet meer kon uitoefenen. Mei 2020 was mijn eerste ziektejaar verstreken wat betekende dat mijn spoor 2 traject van start ging.

mijn spoor 2 traject

De dag dat ik telefoon kreeg van re-integratieconsulent Roland Hintzen van Alert HR Solutions vergeet ik nooit meer. Het was een heel fijn gesprek, alles werd goed uitgelegd en ik wist waar ik aan toe was binnen het spoor 2 traject bij Alert. Kort na dit telefoongesprek, hebben we een gesprek gehad over wat mij zou liggen qua beroep. Na zoveel jaar gewerkt te hebben als kapster, vond ik dat heel moeilijk om te bepalen. Vlak hierna heb ik een gesprek gehad met loopbaancoach en –trainer Martine Vlendré om loopbaanonderzoeken en testen te maken om vervolgens een zoekprofiel samen te stellen. Ondanks de coronacrisis verliep het online contact vlekkeloos: we mailden, telefoneerden of zoomden.

Uit de testen kwamen de functies zorgondersteuner, gastvrouw of receptioniste. Ik vind het heel erg leuk om er voor de oudere mensen te zijn, een praatje met ze te maken terwijl ik ze een kop koffie of thee aanbiedt en een spelletje met ze speel. Toen dit in kaart gebracht was, was het tijd om een CV te maken. Martine heeft me geholpen om een mooi CV te maken, want dit was inmiddels al enige tijd geleden. Vervolgens heeft Roland me geholpen met het schrijven van sollicitatiebrieven en open sollicitaties. Daarnaast werden er trainingen georganiseerd in groepsverband over het voeren van een sollicitatiegesprek, het gebruik van LinkedIn en het omgaan met verandering. Het fijne hieraan vond ik dat je je ervaringen kunt uitwisselen met mensen die in dezelfde situatie zitten.

Een andere uitdaging

Door een van de mensen die kon deelnam aan de training, werd ik gewezen op een vacature die mij op het eerste gezicht aansprak. In samenwerking met Roland heb ik gesolliciteerd en ben ik uiteindelijk ook uitgenodigd voor een gesprek en vervolgens mocht ik een dag mee proefdraaien. Uiteindelijk bleek dit niet voor mij weggelegd te zijn maar ben ik wel een ervaring rijker. Door corona is het moeilijk om in een zorginstelling terecht te kunnen komen, maar in 2021 zal ik hier ook weer volledig voor gaan.

Ik ben heel blij dat ik bij Alert re-integratie terecht ben gekomen, ze hebben me heel goed geholpen en nog steeds, als er vragen zijn kan ik altijd bellen. Als er mensen zijn die op zoek na een andere uitdaging of zoals mij een andere uitdaging moeten zoeken, raad ik echt aan om Alert in te schakelen, die helpen je met iedere stap die je moet maken. Ik wil zeker Roland Hintzen,  Martine Vlendré en de rest van Alert super bedanken wat ze allemaal al voor me betekend hebben en nog steeds.”