Succesvolle re-integratie

Een van onze re-integratie cliënten heeft tijdens haar Werkfit traject ontdekt dat ze haar werkgeluk wil vinden en wenst een carrière in de maatschappelijke zorg. Zij is hartstikke gemotiveerd en kan niet wachten om te starten. Zo kwam onze cliënt via het UWV in contact met onze Alert re-integratieconsulent Joeri Cuijpers.

‘Als voormalig medewerker in de maatschappelijke zorg, weet ik wat er voor nodig is om succesvol aan de slag te gaan. Dit maakt dat ik de aangewezen persoon ben om mijn cliënt te ondersteunen in haar arbeidsbemiddeling.”

Werkfit traject

Met zijn expertise over de branche gaf Joeri met zijn cliënte invulling aan een Werkfit traject. Een Werkfit traject is een re-integratie traject gericht op mensen die een langere tijd niet aan het werk geweest zijn. Tijdens dit traject wordt je als persoon klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Door inzet van verschillende werkervaringsplaatsen, heeft de cliënt kennis gemaakt met diverse doelgroepen en haar affiniteit hiermee getoetst. Tijdens dit traject heeft de cliënt aan zichzelf gewerkt, dit allemaal om haar klaar te stomen voor een glansrijke carrière in de maatschappelijke zorg. ‘Zij toonde bij haar werkervaringsplaats aan, dat zij makkelijk contact legt met uitdagende doelgroepen en hun ook activeert om aan de slag te gaan.”

Keuzes waar zij zelf achter staat

Tijdens het re-integratietraject heeft ze haar passie en talenten ontdekt. Zo gaat onze cliënt binnenkort starten met een BBL opleiding als ‘Persoonlijk Begeleider Maatschappelijke Zorg’. In de tussentijd gaat onze cliënt starten als orderpicker bij Mosadex. Dit met hulp van onze Barbara Faber, van Alert Uitzenden; ”Door samen met de cliënt te kijken wie zij is en wat de mogelijkheden zijn hebben we gerichte keuzes kunnen maken. Keuzes waar zij zelf achter staat’’.

Zo kan onze cliënt zich goed voorbereiden op haar toekomst in de maatschappelijke zorg.

Wij van Alert wensen haar alle succes en geluk toe als toekomstige zorgtopper!

Happy Work Life, short-term and long-term