Donné's happy.work.life met alert

Of je nu op kantoor, in een logistiek magazijn, als chauffeur, operator of als belader werkt, bij Alert richten wij ons op het werkgeluk van elke kandidaat. Wij werken namelijk vanuit de filosofie: People work better when they are happy. Daarom vroegen wij Donné, belader bij PreZero: Hoe happy ben jij met Alert?

‘’Lara heeft mij tijdens het sollicitatieproces de goede kant op gestuurd. Ik kwam bij Alert binnen terwijl ik werkzaam was bij een ander bedrijf. Daar had ik het helemaal niet naar mijn zin. Toen dacht ik; laat ik weer proberen terug te gaan in het vak waar ik eerder in zat: bedrijfsafval en dat heeft mij heel goed gedaan! ’’- Donné, Belader bij PreZero

@alert.nederland Werken als belader bij afvalverwerkingsbedrijf PreZero. Donné uit Maastricht is trots op zijn werk en terecht! ♻️ 🚛✨ Elke dag gaat onze afvalheld op pad met zijn chauffeur om bedrijfsafval op te halen. Wat vindt Donné het leukste aan zijn baan en wat maakt hem Happy @ Work? Ontdek het in onze Happy Case! #belader #afvalhelden #vuilnisman #HappyCase ♬ origineel geluid – Alert Nederland

werkgeluk met Donné

Donné (21) uit Maastricht begon in februari 2023 bij PreZero in Maastricht. Met jarenlange ervaring als belader en na een korte carrièreswitch, ontdekte hij dat zijn ware passie toch bij zijn oorspronkelijke vakgebied lag. Donné heeft persoonlijk de kracht van onze Happy.Work.Life filosofie ervaren en deelt vandaag zijn verhaal met Alert.

het sollicitatieproces

Donné had voor zichzelf de keuze al gemaakt. Hij wil weer aan de slag binnen het logistieke proces van afvalverwerking. Een Google search verder zag hij Alert bovenaan de pagina staan. En een paar klikken verder en hij had gesolliciteerd op de vacature belader in Maastricht. Donné werd vervolgens uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Donné vertelt: “Ik had een heel prettig gesprek met Lara. Na ons gesprek had ik het gevoel dat ik aangenomen zou worden, maar dat gebeurde niet direct. Lara zei echter: ‘Wees maar niet getreurd, ik kan je nog wel een keer bellen.’ Ik dacht dat het niet zou gebeuren, maar na anderhalve tot twee weken werd ik alsnog gebeld. Vier dagen later kon ik beginnen bij PreZero.”

 

Werknemers en management van PreZero staan samen met de Vestigingsmanager van Alert Maastricht te poseren voor een wagen.

werken bij PreZero als belader

“Het bevalt uitstekend,” zegt Donné enthousiast over zijn werk bij PreZero. “Het werk is zwaar, maar ik zie het als een vorm van fitness. Het houdt je gezond en je wordt er sterker van. Ik merk dat mijn spieren en aders groeien door het werk. Natuurlijk zijn er containers van wel 1.000 kilo, en soms is het echt even doorzetten. Maar uiteindelijk geeft het een goed gevoel om te weten dat je de klant hebt geholpen en niet met de rotzooi hebt laten zitten.”

doorgroeikansen voor Donné bij PreZero

Binnen PreZero zijn er volop mogelijkheden om door te groeien. Hoe zie jij jouw toekomst binnen PreZero, Donné?

“Ik wil heel graag chauffeur worden,” vertelt Donné vastberaden. “Het lijkt me fantastisch om de route waar ik nu als belader werk, als chauffeur te gaan rijden.”

trots moment bij PreZero

De route die ik momenteel rijd, maakt deel uit van een samenwerking: The Green Collective, een initiatief van Renewi en PreZero. Ik reed deze route samen met een oudere chauffeur, die deze route al 15 jaar in Maastricht gereden heeft. Door de samenwerking kwamen er veel extra klanten van Renewi bij, wat de workload flink verhoogde. Dit werd mijn chauffeur uiteindelijk te veel.

Deze man heeft me wel enorm veel bijgeleerd. Hoewel ik al 3,5 jaar met mijn vader op de wagen had gewerkt en daar al veel van had geleerd, heeft hij me de fijne kneepjes bijgebracht die echt de kers op de taart vormen. De kennis die mijn vader en deze chauffeur me hebben bijgebracht, geef ik nu door aan mijn eigen chauffeur. Hij is nu op hetzelfde niveau als ik. We zijn ooit samen achter op de wagen begonnen met de oudere chauffeur, en nu werken we samen als een sterk duo. Dit is voor mij een trots moment.”

wat maakt het werk van belader zo leuk?

”Ik vind het leuk om mijn steentje bij te dragen bij PreZero. Ik ben erg trots op de manier waarop mijn chauffeur en ik contact onderhouden met onze klanten. Dankzij het vertrouwen en respect dat we hebben opgebouwd, kiezen veel relaties ervoor om over te stappen naar PreZero. Ik geniet van het contact met mensen; ik kan goed met ze praten en dat maakt me blij. Hoewel het geen vrienden zijn, voelen ze soms bijna wel zo.” 

wat maakt Donné happy@work

”Wat mij happy maakt op werk zijn de collega’s. Je komt binnen ’s ochtends en het is meteen grapjes, grapjes. Zoals je dat ook met vrienden hebt. Wat mij nog meer happy maakt op werk is mijn eigen route en het contact met de klanten op de route wat je opbouwt over de jaren.

Wat maakt mij nog happy? – de chauffeur die ik nu heb. Hij is echt mijn maatje. Privé spreek ik ook veel af met mijn chauffeur, we helpen elkaar in het huis. Wij zijn bijvoorbeeld afgelopen weekend samen een aquarium gaan halen in Amsterdam. Wij hebben allebei de hele week gewerkt, 6 dagen, en zondag gaan wij samen om half 8 ’s ochtends naar Amsterdam.Dat je zo naar elkaar toe groeit, dat maakt mij wel happy.”

happy.work.life

Bij Alert werken HR-specialisten die in het principe ‘When work is a pleasure, life is a joy’ geloven. Wij zijn ervan overtuigd dat mensen gelukkiger zijn wanneer ze plezier halen uit hun werk en andersom ook beter presteren op hun werk wanneer ze goed in hun vel zitten. Kort gezegd: people work better when they are happy. Dit doen we door de juiste mensen te koppelen aan de juiste baan. Wij geloven in gelijke behandeling van ieder individu, ongeacht factoren als geslacht, geloofsovertuiging of huidskleur. Bij Alert kun je terecht voor Happy.Work.Life in de breedste zin van het woord.

 

werken bij PreZero

Chauffeur Afvalinzameling in Venlo

Ben jij in het bezit van een Rijbewijs C? Heb je daarnaast een klantvriendelijke instelling en bent communicatief vaardig? Lees dan snel verder! Voor een afvalinzameling en verwerkingsbedrijf in Venlo zijn wij op zoek naar een chauffeur.

Venlo Venlo
21,01 € 16,65 - € 21,01 per uur
32-40 uur per week 32-40 uur per week

Belader (Maastricht)

Werken in de buitenlucht, mega gezellige collega's, uitstekend salaris en werken in dagdienst en op tijd thuis voor het avond eten. Wat wil je nog meer? Je geniet van al deze voordelen als Belader in Maastricht. Benieuwd naar de werkzaamheden? Bekijk dan hier de vacature!

Maastricht Maastricht
€ 14,68 per uur
32-40 uur per week 32-40 uur per week

Belader

Werk je graag in een klein team in de buitenlucht? Ben je daarnaast flexibel inzetbaar? Dan is de vacature van belader in Venlo iets voor jou! Bekijk hier de vacature!

Venlo Venlo
16,52 € 13,58 - € 16,52 per uur
32-40 uur per week 32-40 uur per week