eet jezelf gelukkig met 'het geluksdieet'

Vandaag hebben we smakelijke insight voor jou! Onderzoek vindt steeds meer bewijs hoe voeding en onze mentale gezondheid met elkaar verbonden zijn. Zoals het gezegde luidt: “Je bent wat je eet,” en dit geldt zeker voor ons welzijn.

hoe werkt het geluksdieet?

Wij weten natuurlijk dat gezond eten belangrijk is. Onze hersenen werken net als elk ander orgaan beter bij de juiste voeding? Het is dus vanzelfsprekend dat een goed gevoed lichaam een gezonde, veerkrachtige geest ondersteunt. Maar wist je dat ongeveer 90% van de gelukschemische stof serotonine in ons lichaam wordt geproduceerd in de darmen!

Wanneer stress toeslaat, is het verleidelijk om te grijpen naar comfortfood. Een lekkere reep chocolade, zakje chips en een fles cola erbij, vaak praten wij dit gedrag goed door onszelf voor te houden dat het als beloning dient; ‘Ik heb dit nu echt even verdient!’ Alleen, veel van deze opties laten je bloedsuikerspiegel pieken, wat leidt tot nog meer stress.

Laten we eens kijken naar je dieet. En voordat je begint, ik suggereer niet dat je op rauwe groenten moet gaan knagen, eten als een konijn en al het ‘minder gezonde voedsel’ moet laten staan. Kleine veranderingen in je dieet kunnen een wereld van verschil maken. Denk aan vezelrijke vruchten, groenten en volle granen om je verzadigd en tevreden te houden, terwijl je tegelijkertijd je darmmicrobioom voedt — met gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt, zuurkool, miso of kombucha! Het zijn niet alleen lekkere traktaties; ze zijn als een feestje voor je darmen, bevorderen de darmgezondheid en het algehele welzijn.

Door bewuste keuzes te maken in je dieet, kun je niet alleen je fysieke gezondheid verbeteren, maar ook je mentale welzijn een boost geven. Geef jij het geluksdieet een kans?

partner in vitaliteit

Als werkgever ervaar je op de lange termijn veel voordeel op gebied van verzuim en verloop wanneer je investeert in  de gezondheid en het werkgeluk van je team. Gezonde werknemers zijn tenslotte het kapitaal van je organisatie. Heb jij duurzame inzetbaarheid al als uitgangspunt voor het strategisch HR-beleid?

Ontdek hoe Alert jouw organisatie kan helpen investeren in de vitaliteit, gezondheid en het werkgeluk van je medewerkers. Laten we samenwerken aan duurzame inzetbaarheid en verzuimpreventie om een vitaal en winstgevend bedrijf te creëren. Alert kan preventie op verschillende manieren samen met je organisatie aanpakken.

We gaan graag in gesprek om daar achter te komen en op maat onze dienstverlening op een toepasselijke manier hier op in te zetten. Wil jij het werkgeluk in jouw organisatie verhogen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

disclaimer

Deze insight gaat over het bevorderen van algemeen mentaal welzijn door middel van gezonde voeding. Als je last hebt van ernstige klachten of vermoedt dat je een depressie hebt, neem dan contact op met je huisarts voor professionele hulp en advies.